10 / 05 / 2024

Amasya türbe restore

Amasya türbe restore

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu. Bu kapsamında 3 tarihi cami ve 1 türbe restore edilecek..

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Çin Uygur camilerini yıkıyor!

Çin'de Uygur Türklerine ait camilerin yıkıldığı iddiasıyla ilgili yeni verilere ulaşıldı. Bölgenin uydu görüntüleriyle 100 cami ve türbe belirlenerek son durumları kontrol edildi.

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Cezayir'deki Keçiova Camisi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) restore ettirdiği Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden tarihi Keçiova Camisi açıldı. 

2. Abdülhamid Han Türbesi 9 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, restore edilen 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu Sultanahmet'teki türbenin  9 Şubat Cuma günü açılacağını duyurdu. 

Martı Projesi inşaat alanındaki eserlere kazıklı koruma!

Kabataş'ta Martı Projesi kapsamında inşaat alanı içinde kalan çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Amasya türbe restore Haberi

Amasya türbe restore

Amasya’da il genelinde bakım ve onarımı yapılması gereken tarihi eserlerin tespiti amacıyla komisyon kuruldu.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin’in başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü’nden yetkililerin katılımıyla yapılan komisyon toplantısında Kızılkışlacık köyünde bulunan tescilli caminin bakım ve onarımı için İl Özel İdaresi’nce proje hazırlatılması amacıyla proje ihalesine çıkılması ile Kaleköy Camisi, Şıhlar Köyü Camisi ile Kurtboğan Türbesi’nin de restore edilerek bakım ve onarımlarının yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Komisyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Çomaktekin, 8500 yıllık tarihi ile Türkiye’deki eşsiz şehirlerden birisi olan Amasya’da yer alan tarihi ve kültürel mirasın korunarak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılabilmesi için başta Amasya Valiliği olmak üzere ilgili...