27 / 04 / 2024

ambarlı özel liman projesi

ambarlı özel liman projesi

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

Sinpaş'tan Kobi'ler için özel proje!

Sinpaş GYO'nun Kobi'ler için özel bir proje olarak basına tanıttığı Sinpaş İş Modern Ambarlı projesinde fiyatlar 1 milyon 93 bin 500 TL'den başlıyor ve 9 milyon 645 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor.

Shell Petrol'den Beylikdüzü Ambarlı'da satılık gayrimenkul!

Shell Petrol A.Ş., İstanbul Beylikdüzü ilçesinin Ambarlı mevkiinde bulunan akaryakıt depolama alanını satışa çıkardı. Atıl durumda olan gayrimenkul, Ambarlı Limanı ve Ro-Ro projesine yakın bir konumda bulunuyor.

Denize kıyısı olan her bölgeye aktarma limanı yapılacak!

Deniz taşımacılığında 1-1.5 yılda eski güzel günlere dönüleceğini belirten Başbakan Yıldırım “Hedefimiz denize kıyısı olan her bölgemizde bir ana aktarma limanı oluşturmak” dedi.

Bursa Ketendere'ye Ro-Ro Limanı yapılacak mı?

Güzelyalı'ya ve Karacabey Boğazı'na özel sektörce yapılmak istenen Ro-Ro limanı Bursa'nın yollarındaki trafik yükünü artıracağı gerekçesiyle eleştiri toplamış, projeler sonrasında rafa kalkmıştı. Şimdi bu işe Bursa Büyükşehir Belediyesi el atıyor.

Ambarlı Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ambarlı Liman Tesisleri Römorkör Yanaşma İskelesi 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dün askıya çıkarıldı...

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Şakran yat liman imar planı askıda!

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve ilçede büyük tartışmalara yol açan yat limanı projesiyle ilgili bakanlıktan flaş bir hamle geldi. Marinaya özel düzenleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırlanan imar planlarını bir ay süresince askıya çıkardı.

Ro Ro Limanı imar planı askıya çıktı!

İDO tarafından Ambarlı'da 145 bin metrekarelik alanda Ro-Ro liman projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla askıya çıktı. Söz konusu projeyle ilgili Beylikdüzü'ndeki vatandaşların İmamoğlu'nun itirazları sürüyor

İDO Beylikdüzü Ambarlı Ro-Ro Limanı imar planı askıda!

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'ye (İDO), Beylikdüzü Ambarlı'da Ro-Ro limanı inşa edecek. İDO Ambarlı Ro-Ro Limanı 1/5000 ve 1/1000'lik imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Ambarlı'ya Ro-Ro projesi için özel liman yapılacak!

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

ambarlı özel liman projesi Haberi

ambarlı özel liman projesi

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Proje kapsamında Marmara’nın kuzeyinde Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemilerle, TIR ve kamyonlar İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa’dan Asya’ya geçecek. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, Ambarlı'da mülkiyeti Hazine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplam 162 bin 373 metrekarelik alanda yapılması planlanan liman dolgu ve Ro-Ro projesini hayata geçirmeden önce, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği doğrultusunda, 20 Ağustos'ta, Beylikdüzü'nüde toplantı düzenleyerek, halkı bilgilendirecek.


2 SAATTE TOPÇULAR


2008'de başlayan çalışmalar sonucunda, 17 güzergâh arasından seçilen ve imar planı değişikliği 10 Mart 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylan proje, ÇED süreci için İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne sunuldu. Liman (Dolgu ve Ro-Ro) Projesi,...