25 / 04 / 2024

ambarlıya liman mı yapılacak

ambarlıya liman mı yapılacak

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, Bergama'ya İZBAN müjdesi verdi.

Emekliler İstanbul'da yaşamamalı mı?

TED Ankara Mezunu ve eğitmen Dr. Kıvılcım Kayabalı, X sosyal medya hesabından emeklilerin İstanbul'da yaşaması ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Kayabalı'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Althuraıya Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Althuraıya Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrahman N S N Alnemash ve Thuraıya Y M N Alzayed ortaklığında kuruldu.

O ilde yaşayanlara müjde! İtfaiye eri alımı yapılacak! İşte istenilen şartlar!

İş arayan vatandaşlara duyuruldu. O ilde yaşayanlar itfaiye eri alımına başvuruda bulunabilir. İşte detaylar!

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.

Bankalar katında deprem! Tarihin en büyük olayı yaşandı, müşteriler çok tedirgin

Bankacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli bankaları arasında yer alan bir bankaya tarihi bir ceza kesildi. Müşteriler de kesilen cezanın büyüklüğü karşısında tedirginlik yaşadı.

EYT'de yaş şartı var mı, esnafı kapsayacak mı?

EYT'de yaş şartı olacak mı, EYT ne zaman çıkacak? EYT'de bugün son dakika gelişmesi yaşandı mı, maaşlar kaç lira olacak? İşte ayrıntılar..

Mini 5 Kapı'ya 24 bin 463 TL zam geldi! İşte Mini 5 Kapı 25 Kasım 2022 fiyat listesi!

Mini 5 Kapı'ya Kasım ayında tam 24 bin 463 TL zam geldi. Peki Mini 5 Kapı'nın Kasım ayı fiyatları ne kadar? İşte Mini 5 Kapı 25 Kasım 2022 fiyat listesi...

Skoda Scala’ya kasım ayı bitmeden 40 bin lira zam! İşte 25 Kasım 2022 fiyat listesi…

Skoda’nın sportif ve enerjik tasarımıyla dikkat çeken otomobili Scala’nın kasım ayı fiyatları güncellendi. Skoda Scala’ya kasım ayında 40 bin lira zam geldi. İşte 25 Kasım 2022 fiyat listesi…

Skoda Octavia’ya kasım ayı bitmeden zam geldi! İşte 25 Kasım 2022 fiyat listesi…

Skoda Octavia’nın fiyatı kasım ayı bitmeden değişti. Kasım ayının ilk iki haftasında eylül ayı fiyatlarıyla satışa sunulan Octavia’ya kasım ayı ortasında zam geldi. İşte Skoda Octavia 25 Kasım 2022 fiyat listesi…

Mondial Rx3i Evo'ya bu ay zam uğramadı! İşte Mondial Rx3i Evo 23 Kasım 2022 fiyat listesi!

Mondial Rx3i Evo'ya Kasım ayında zam uğramadı! Peki Mondial Rx3i Evo'nun Kasım ayı fiyatları ne kadar? İşte Mondial Rx3i Evo 23 Kasım 2022 fiyat listesi...

Uygun fiyatlı Xiaomi Note 10 Pro'ya BİM'den Kasım indirimi! 22 Kasım 2022 fiyat listesi...

BİM,  Xiaomi Note 10 Pro'ya Kasım ayına özel indirim yaptı. 22 Kasım 2022 BİM Xiaomi Note 10 Pro fiyat listesi...

ambarlıya liman mı yapılacak Haberi

ambarlıya liman mı yapılacak

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Proje kapsamında Marmara’nın kuzeyinde Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemilerle, TIR ve kamyonlar İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa’dan Asya’ya geçecek. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, Ambarlı'da mülkiyeti Hazine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplam 162 bin 373 metrekarelik alanda yapılması planlanan liman dolgu ve Ro-Ro projesini hayata geçirmeden önce, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği doğrultusunda, 20 Ağustos'ta, Beylikdüzü'nüde toplantı düzenleyerek, halkı bilgilendirecek.


2 SAATTE TOPÇULAR


2008'de başlayan çalışmalar sonucunda, 17 güzergâh arasından seçilen ve imar planı değişikliği 10 Mart 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylan proje, ÇED süreci için İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne sunuldu. Liman (Dolgu ve Ro-Ro) Projesi,...