25 / 04 / 2024

amcadan yeğene miras kalır mı

amcadan yeğene miras kalır mı

Posta yazarı Tamer Heper, "Amcam 1.5 yıl önce vefat etti, çocukları yoktu, 1.5 sene sonra da eşi vefat etti, bu ev bana kalır mı? Yengemin de vefatı ile ondan bana miras kalır mı? " sorusunu yanıtladı...

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...

İstanbul'da aile mirasından yararlanabilmek için Türkiye'ye yabancı yatırımcı getirmesi gerektiği yalanıyla kandırdıkları mağdurları yaklaşık 23 milyon avro dolandırdılar. 

Yapı Kredi'den yüzde 50'ye varan kasko indiriminde son gün! Kaçırmayın..

Yapı Kredi’den aracınız için kasko poliçenizi oluştururken hasarsızlık aktarımı, sürücü indirimi ve meslek indirimini seçeneğini kullanarak yüzde 50'ye varan fiyat avantajından faydalanabilirsiniz. Kasko sigortasında %50'ye varan indirimlere ek kasko tutarının %10'u kadar puan Yapı Kredi'den hediye!

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Dijital varlığı olanlar dikkat! Miras bırakılabilir mi?

Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Peki dijital miras nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!

Ünlü Prof. Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz ile arasında yaşadığı miras kavgası nedeniyle Türkiye'ye geliyor...

Huysuz Virjin'in yeğeni konuştu: Hepsi mirastan pay alma ümidinde!

'Huysuz Virjin' olarak bilinen Seyfi Dursunoğlu'nun yeğeni Güliz Buyrukbilen'in kızı Gizem Özköseoğlu, çıkan miras haberleriyle ilgili konuştu. 

Tüm mirasını ÇYDD'ye bırakan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi: Gururluyuz!

87 yaşında yaşamını yitiren ve tüm mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlayan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi, vasiyete itiraz etmeyeceklerini dile getirerek "Aile olarak onunla çok gururluyuz ve ona saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kredi borcu da 'miras' kalır!

TMK 606'ncı Madde'ye göre, vefat eden kişinin kredi borcu da miras yoluyla varisine devredilir. 3 ay içinde reddi miras yoluna başvurup sorumlu olmaktan kurtulabiliniyor.

Amcanın mirası yeğene kalır mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Amcam 1.5 yıl önce vefat etti, çocukları yoktu, 1.5 sene sonra da eşi vefat etti, bu ev bana kalır mı? Yengemin de vefatı ile ondan bana miras kalır mı? " sorusunu yanıtladı...

Eskişehir Ordunpazarı Belediyesi miras kalan arsaya el mi koydu?

Eskişehir Ordunpazarı Belediyesi, Nuriye Erdi ve 12 akrabasına dedelerinden miras kalan arsaları imarda park ve yeşil alan yeri olarak gösterdi.

Miras nasıl paylaşılır? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan arsanın üzerine bina yaptık. Binadaki daireleri kura ile paylaştık. Yeğenlerim kurayı kabul etmedi. Yeniden kura çekmeyi diğer kardeşler istemedi. Bu problemi nasıl çözeriz?' sorusunu yanıtladı.

Süreyya Yalçın'dan '97 milyon dolarlık miras' açıklaması!

2016 yılından beri Amerika-Miami’de yaşayan Süreyya Yalçın'ın babasından kalan mirası almak için Türkiye'ye geldiği iddia edilmişti. Yalçın'dan konu ile ilgili açıklama geldi.

amcadan yeğene miras kalır mı Haberi

amcadan yeğene miras kalır mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun "Amcam 1.5 yıl önce vefat etti. Evliydi ve çocukları yoktu. Altı ay önce de eşi vefat etti. Bildiğim kadarıyla amcama ait bir ev vardı. Şimdi bu ev bana kaldı mı? Yengemin de vefatı ile ondan bana miras kalır mı? Ne kadar miras kalabilir?" sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Amcam 1.5 yıl önce vefat etti. Evliydi ve çocukları yoktu. Altı ay önce de eşi vefat etti. Bildiğim kadarıyla amcama ait bir ev vardı. Şimdi bu ev bana kaldı mı? Yengemin de vefatı ile ondan bana miras kalır mı? Ne kadar miras kalabilir? ● H.B.

Okuyucuma net yanıt verme imkanına sahip değilim. Zira bunun nedenini, kendisine sormam gereken daha ilk...