25 / 04 / 2024

amerika yeni konut satışları

amerika yeni konut satışları

ABD’de yeni konut satışları geçen yılın aralık ayında beklentileri aşarak 481 bine yükseldi. ABD Ticaret Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre, yeni konut satışları aralıkta önceki aya kıyasla yüzde 11.6 artışla 481 bine ulaştı.

Amerika'da yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu. Yeni konut satışları böylece geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 yükselmiş oldu.

ABD'de yeni konut satışlarında düşüş yaşanıyor!

ABD'de Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 2013 yılının genelinde hareketli bir seyir izleyen ancak yılı düşüşle kapatan konut sektörü mart ayında da geriledi.

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

ABD'de yeni konut satışı beklentilerin üzerine çıktı

Amerika'da yeni konut satışları, geçen sene aralık ayında aylık bazda yüzde 8 artış ile 664 bine kadar yükseldi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde artış gösterdi!

Amerika Birleşik Devleti'nde Nisan ayı TÜFE ve Mart ayı yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde arttı.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta beklentilerin altında kaldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni konut satışları Mart'ta 511,000 ile beklentilerin altında kaldı. İşte Reuters anketine göre yeni konut satışlarının analizi...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Kasım'da yüzde 0,79 arttı!

GYODER ve Reidin Yeni Konut Fiyat Endeksi Kasım 2015 Raporu açıklandı. Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.79 oranında arttı.

Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyacı var!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ercan Keskiner, Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Keskiner, ikamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'e 19 bin yeni konut!

Ekonomist'in haberine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de 41 yeni proje ile 19 bin yeni konut yapılacak. İşte il il projeler ve metrekare satış fiyatları...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Ekim'de yüzde 0,73 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ekim ayında bir önceki aya göre %0.73 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre %7.72 oranında artış gerçekleşti.

İzmir’de yeni konut projeleri için düğmeye basıldı!

Altyapı ve ulaşım yatırımlarının devam ettiği İzmir’de, yeni konut projeleri için düğmeye basıldı. 3 milyar liraya yakın yatırım değeriyle yükselecek projeler sırayla devreye girecek.

Yeni konut fiyatları eylülde artış gösterdi!

"Reidin-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1.30 arttı.

TOKİ 2016'da 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

TOKİ 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

Kahramanmaraş'a 10 bin yeni konut yapılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kente 10 bin yeni konut yapılacağını söyledi. Son 1,5 yılda yaptıklarını anlatmak için gazetecilerle bir araya gelen Erkoç, yeni yapacakları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

amerika yeni konut satışları Haberi

amerika yeni konut satışları

ABD Ticaret Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre, yeni konut satışları aralıkta önceki aya kıyasla yüzde 11.6 artışla 481 bine ulaştı. Kasım 2014’de son 4 ayın en düşük seviyesini kaydeden satışlara yönelik aralık beklentisi 450 bin olarak belirlenmişti.


Veriler, yeni konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8.8 artığını da ortaya koydu. Yeni konut satışları Aralık 2013’te 442 bin  düzeyinde gerçekleşmişti. Aralıkta beklentilerin oldukça üzerine çıkan yeni konut satışları, sektörün bu yıl daha iyi bir performans sergileyebileceği şeklinde...