25 / 04 / 2024

Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü

Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) inşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında geliştirdikleri projeyle dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendi

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal İnce tarafından kuruldu.

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Yapı denetim sistemi binaları güvence altına alıyor! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulamaya konulan yapı denetim sisteminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "2000 yılından sonra ülkemizde gerçekleşen depremlerde yapı denetim sisteminde denetlen hiçbir bina yıkılmamıştır" diye konuştu. 

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

Ma Cephe Ve Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ma Cephe Ve Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de Mustafa Alkan tarafından kuruldu.

Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü Haberi

Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü

ABD'nin San Francisco şehrinde Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen yarışmaya UAÜ öğrencileri dayanıklı model bina ile katıldı. Yarışmada, bina modelleri "sarsma tablası" üzerinde daha önce yaşanmış üç farklı deprem etkisi altında test edilerek performanslarının ölçüldü ve değerlendirmeler sonucu UAÜ dünyaca ünlü üniversiteleri geride bıraktı. 



Milliyet...