24 / 04 / 2024

Amerikan Mimarlar Enstitüsü mimarisi en iyi binalar hangileri

Amerikan Mimarlar Enstitüsü mimarisi en iyi binalar hangileri

Amerikan Mimarlar Enstitüsü yılın en iyi binalarını seçti. ABD'de mimarlar için oluşturulan meslek odası, 19 projeyi ödüllendirdi. İşte Amerika Birleşik Devletleri'nde yılın en iyisi seçilen mimari projeler...

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Dolara müdahale geliyor! Japon yeni dolar karşısında resmen çakıldı!

Japon yeninin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinden sonra Japonya hükümeti ve BOJ'un müdahalede bulunması bekleniyor.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi kuruldu!

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Oto tarafından kuruldu.

Koronavirüs kiralık havuzlu villalara talebi artırdı!

Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu yaptığı açıklamada Ege ve Akdeniz bölgesinde Çeşme ve Bodrum gibi tatil mekanları başta olmak üzere insanların yazlıklarını kiraladığını söyleyerek, kiralık havuzlu villalara rağbeti artırdığını belirtti.

Koronavirüs kişisel havuz yapımına talebi arttırdı!

Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu yaptığı açıklamada "Kişisel havuz yapım talebi, koronavirüs nedeniyle geçen seneye göre yüzde 25-30 oranında arttı." diye konuştu.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Amerikan Mimarlar Enstitüsü mimarisi en iyi binalar hangileri Haberi

Amerikan Mimarlar Enstitüsü mimarisi en iyi binalar hangileri

Orijinal Cambridge Halk Kütüphanesi 1889 yılında tasarlanmıştı ancak büyüklüğü günlük 2 bin kişilik ziyaretçi için yeterli değildi. Onun yerine herkese açık büyük bir alan yaratıldı. 





The Beats By Dre şirketinin merkezi 650 çalışanın farklı departmanlarla iletişimini kolaylaştırmak için bu hali aldı...





Bjarke Ingels Group (BIG) tarafından gerçekleştirilen Danimarka Ulusal Denizcilik Müzesi projesi... Danimarka’nın denizcilik tarihi Helsingar’daki Kronborg Kalesi kadar eskiye dayanıyor. Bu kale orijinal olarak 1420’de Baltik ve Kuzey denizleri arasında geçiş ücretlerinin toplandığı bir nokta olarak inşa edildi. UNESCO Dünya Mirası Tarihi sitesinin kendisi bile yeni bir müze yapılacağı ve ülkenin denizcilik geleneklerinin bu kaleden yaklaşık 1,000 metre uzaklıktaki içi boş havuzda kutlanacağına dair yapılan planlara kayıtsız kalamadı. İşte bu konuda yapılan yarışma duyurusuna karşın Danimarkalı mimarlık şirketi...