19 / 04 / 2024

ana babaya bakan evlada konut devri

ana babaya bakan evlada konut devri

Sık sık tartışma konusu olan anne - babaya bakan evlada konut satışında nelere dikkat edilmeli? 

24 Kasım'da öğretmenlere yüzde 50 indirim! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika 'Öğretmenler Günü' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 24-30 Kasım tarihleri arasında hızlı tren ve ana hatlarda öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu'ndan son dakika hızlı tren açıklaması! 52 il hızlı tren hizmeti alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053 yılında Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan kent sayısını 52'ye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Bilgin'den müjdeli haber geldi! Memur, asgari ücretli, emekliler bu habere hemen bakın

Bakan Bilgin milyonlarca çalışana güzel haberi verdi! 'Birikmiş ödenecek' Memur, asgari ücretli, emekli... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir canlı yayında açıklamalar yaptı. 100 bin kişilik taşeron işçiyle alakalı uygulamaların olacağını ve memurlarla alakalı ciddi bir düzenleme ya

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden kampanyasına 210 bin başvuru yapıldı!

İstanbul’da iş insanları ve işçilerle bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden projemsine şu ana kadar 860 bin bağımsız bölümü içeren 210 bin başvuru yapıldığını duyurdu.

Milyonlarca çalışana müjde! Asgari ücrete zam geliyor! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı sorusu milyonlarca çalışan tarafından araştırılıyor. Önceki günlerde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Yapılan zamdan sonra gözler asgari ücrete çevrildi. Bakan Bilgin konuyla ilgili müjdeli bir haber vererek asgari ücrete zam yapıldığını duyurdu.

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış! 2023 yemek parası ücreti ne kadar oldu?

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı için yemek ücretlerini duyurdu. Peki, 2023 yemek parası ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

Milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamda. Pazarlığın başlamasına günler kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren tarafını temsil eden TİSK ile kritik bir görüşme yaptı. Toplantının ana gündemi asgari ücret zammı ve EYT oldu.

Anne babaya bakan evlada konut devri nasıl yapılır?

Sık sık tartışma konusu olan anne - babaya bakan evlada konut satışında nelere dikkat edilmeli? 

578 bin çalışana maaş devletten!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma uygulaması kapsamında yeni başvuruların son başvuru tarihinin 31 Aralık’tan 31 Ocak’a kadar uzatıldığını açıkladı ve 83 bin 276 işyerinden 578 bin 86 çalışana müjdeyi verdi.

İmar barışına şu ana kadar 144 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "İmar barışında umduğumuzun üstünde bir ilgiyle karşılandık. Şu ana kadar neredeyse üç gün olmak üzere bize yapılan müracaatlar 144 bin civarında" dedi...

Başbakan Yıldırım: Doğu'da 26 bin konutun tamamını yaptık!

Başbakan Yıldırım, "Doğu'da şu ana kadar yıkılan 26 bin konutun tamamını yaptık, hak sahiplerine teslim ettik" dedi...

Ankara Ana Ulaşım Planı mecliste konu oldu!

Ankara Ana Ulaşım Planı ile ilgili bazı iddiaları meclis gündemine taşıyan Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu..

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

ana babaya bakan evlada konut devri Haberi

ana babaya bakan evlada konut devri

Sık sık tartışma konusu olan anne - babaya bakan evlada konut satışında dikkat edilmesi gerekenler oldukça merak ediliyor. 

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında, "Anne babaya bakan evlada satış gibi gösterilen taşınmaz devri geçerlidir. Her zaman tartışma konusudur; anne veya baba, tapuya gidip, çocuklarından birisine önemli bir taşınmazlarını devrederler. Vefatlarından sonra ise diğer kardeşler muris muvazaası davası açarak, bu devrin satış değil, bağış olduğunu ve iptalini dava ederler" dedi.

Anne babaya bakan evlada taşınmaz devri ne zaman geçerli olur sorusuna da yazısında yanıt veren Ulusoy, "Baba sağlığında üzerinde ev bulunan 9150 metrekare büyüklüğündeki taşınmazını kendisi ile birlikte oturan en küçük oğluna 2003 tarihinde satış suretiyle devretmiştir. Babanın vefatından sonra diğer kardeşler, en küçük kardeşe karşı dava açıp,...