19 / 04 / 2024

anadolu yakası kaçak ev

anadolu yakası kaçak ev

Kaçak günübirlik evler, hükümetin hayata geçirdiği yeni uygulamalar ile kontrol altına alınmaya başladı. Ancak yine de günübirlik kiralık evler İstanbul Anadolu Yakası’nda geniş bir faaliyet alanı buluyor. Bu bölgede 45 adet müstakil bina ‘günübirlik kiralık’ adı altında otelcilik faaliyeti yapıyor.

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir 2022 Sosyal Konut Projesi! Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile resmen başlamış bulunuyor. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da da yeni projeler yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Anadolu Yakası Şubesi açıldı!

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Anadolu Yakası Şubesi Maltepe'de Abdullah Oktay Altınbaşak tarafından açıldı.

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Beykoz Big Chefs Restoran için kaçak iddiası!

Beykoz Anadolu Hisarı'ndaki Big Chefs Restoran'ın kaçak olduğu iddia edildi. AKP eski Meclis üyesi Lale Çulban Enç'in sahibi olduğu restoran 6 ay önce mafya hesaplaşmasına sahne olmuştu.

İstanbul'da kaçak hafriyatın önü alınamıyor!

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında 11 aktif hafriyat döküm alanı olmasına rağmen İstanbul’un her iki yakasında da kaçak dökümler olanca hızıyla sürüyor. Kaçak dökümler ürkütücü bir tablo olarak karşımıza çıkıyor.

Kaçak günübirlik evler Anadolu Yakası’nı sardı!

Kaçak günübirlik evler, hükümetin hayata geçirdiği yeni uygulamalar ile kontrol altına alınmaya başladı. Ancak yine de günübirlik kiralık evler İstanbul Anadolu Yakası’nda geniş bir faaliyet alanı buluyor. Bu bölgede 45 adet müstakil bina ‘günübirlik kiralık’ adı altında otelcilik faaliyeti yapıyor.

Konut ve ofis yatırımları Anadolu Yakası'na kayıyor!

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, yeşil alanı ve otoparkı olmayan yerlerde yaşamak istemeyenlerin Anadolu Yakası'na kaçtığını, konut ve ofis yatırımlarının da bu bölgeye kaydığını söyledi.

Akılcı dönüşümle Kartal, Anadolu yakasının merkezi olacak!

Yürüyen gayrimenkul projelerinde 20 milyar dolarlık hacmi yakalayan Kartal, önüne iddialı bir hedef koydu: 20 yılda 200 milyar dolar. Başkan Öz’ün planı, akılcı dönüşümle Kartal’ı Anadolu yakasının merkezi yapmak

Aksaray Özel Sema Anadolu Fen Lisesi'nin kaçak yapıları yıkılıyor!

Aksaray Belediyesi'nin ekipleri kaçak olarak yapılan paralel yapıya ait okulda bahçe duvarları ve içinde yer alan spor tesislerini yıktı. Özel Sema Anadolu Fen Lisesi’nin bahçe duvarlarını ve içinde yer alan spor tesisleri yıkıldı.

Serdar Sağlam: Samsun'un kaçak yapı sorunu çözülmeli!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, "Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapılarla dolu. Şehrin nefes alabilmesi için bu yapılar ortadan kaldırılmalı" dedi.

İstanbul Anadolu Yakası Belediye Başkanları Pendik'te bir araya geldi!

İstanbul Anadolu Yakası AK Partili Belediye Başkanları Koordinasyon toplantısının 145’inci oturumu Pendik’te gerçekleşti. Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen toplantıya Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de katıldı...

İBB Anadolu Yakası'nda yol yapım çalışmalarını 16 Şubat'ta ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Anadolu Yakası genelinde yol, kavşak ve altyapı inşaat yapım işi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkıyor. Söz konusu ihale 16 Şubat 2015 tarihinde yapılacak.

anadolu yakası kaçak ev Haberi

anadolu yakası kaçak ev

İstanbul Anadolu Yakası’nda da İstanbul’un diğer bölgeleri gibi konaklama sektöründe aşırı arz riski oluşurken, bölgedeki kayıt dışı ve kontrolsüz günübirlik kiralık evler sektör için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Hem güvenlik hem de mali açıdan devlete büyük zararı bulunan bu tip evler, hükümetin hayata geçirdiği yeni uygulamalar ile kontrol altına alınmaya başladı. Ancak yine de bu bölgede günübirlik kiralık evler geniş bir faaliyet alanı buluyor. Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB), İstanbul Anadolu Yakası’nı kapsayan araştırmasına göre, bu bölgede 45 adet müstakil bina ‘günübirlik kiralık’ adı altında otelcilik faaliyeti yapıyor. Bu 45 binada toplam yatak kapasitesi 1.800 adet düzeyinde bulunuyor. TÜROB’un araştırmasına göre, Anadolu Yakası’nda bu 45 müstakil binanın haricinde 1.732 adet de ‘günü birlik kiralık daire’ yer alıyor. 


Tamamen kayıtdışı

Araştırmayla ilgili bilgi...