29 / 03 / 2024

Anamur tarihi turistik yerler

Anamur tarihi turistik yerler

MERSİN Doğu Akdeniz çanağında Türk turizmi için yeni adres olmaya hazırlanıyor. Bir taraftan turizm alt yapısı için yatırımcılarını bekleyen Mersin, diğer taraftan da turizmde söz sahibi olmaya çalışıyor.

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

Turistik Doğu Ekspresi seferleri bugün başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket ediyor.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Mersin'in ilave ve revizyon nazım imar planı hangi aşamada?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın denizi, limanı tarihi, turistik, kültürel ve tarımsal değerleri ile Çukurova'nın gözde kenti Mersin'i "cazibe merkezi" haline getirme konusundaki çabaları sürüyor...

İstova basın lansmanı 18 Nisan'a ertelendi!

İstanbul Avrupa Yakası’nda merkezi konumu, tarihi, turistik ve kültürel dokusuyla yatırımcıların gözdesi haline gelen Kağıthane’de bugüne kadar gerçekleşen en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılıyor.

İstova basın lansmanı 11 Nisan'da!

İstanbul Avrupa Yakası’nda merkezi konumu, tarihi, turistik ve kültürel dokusuyla yatırımcıların gözdesi haline gelen Kağıthane’de bugüne kadar gerçekleşen en büyük kentsel dönüşüm projesi başlayacak. 

Üsküdar'da 16 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi'nde yer alan turistik tesisi 16 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.  Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 26 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşecek. 

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi tanıtıldı!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından çeşitli turistik ve tarihi alanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla hazırlanan projeler sayesinde Konuralp Antik Kenti gelecek nesillerin kültür mirası haline gelecek.

Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi hayata geçiyor!

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler finansal raporları!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler AŞ., 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar hakkında hazırlanan bağımsız denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte KAP'a bildirilen rapor...

Çeşme'deki tarihi çeşmeler restore ediliyor!

İzmir'in Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor. Bölgedeki 3 çeşme Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Anamur tarihi turistik yerler Haberi

Anamur tarihi turistik yerler

321 kilometrelik sahil şeridine sahip olan kent, tarihisel zenginliğinin yanı sıra doğal yapısı ve Mavi Bayraklı 11 plajı ile her mevsim tatilcinin kaçabileceği bir adres konumuna geldi. 



DENİZ VE SAHİLLER 

Eğer belli bir rotanız yoksa Mersin'in kent merkezine en uzak ilçesi olan Anamur'da tatil yapmanın tadına doyamayacaksmız. Anamur tarihi turistik yerlerinin yanı sıra, Türkiye'nin sayılı uzun sahili şeridine sahip özelliğiyle biliniyor. Sahillerde denize girmenin mümkün olmasına rağmen, el değmemiş eşsiz koylarma da hayran kalmamak elde değü. Anamur'a ulaşım şu anda karayolu üe gerçekleşmektedir. Deniz ulaşımı ise limanı bulunmasına rağmen şu anda gerçekleştirilmiyor, istanbul ve Ankara'dan her gün direk seferler yapılıyor. 



Hürriyet...