28 / 03 / 2024

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'tan milyonlarca kişiye uyarı geldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan edilmemesi konusunda ev sahiplerini uyardı. 

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yeni dönemde para politikasıyla ilgili önemli açıkmalar yaparak, Dolar kurunu baskılamak adına döviz satışı yapılmayacağına vurgu yaptı. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Enerji Ajans Başkanı'ndan korkutan benzin açıklaması: "Yetmeyebilir..."

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, yaşanmakta olan enerji krizinin küresel ekonominin 1970'lerde yaşadığı petrol şokundan "çok daha büyük" olduğunu söyledi.

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz Haberi

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz

Ankara Genç İşadamları Derneği üyeleri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün ve yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette bir konuşma yapan Semiz; ANGİAD'ın TMB ile yakın diyalogda bulunduğunu, kendi müteahhit üyelerinin sorunlarının çözümünde her zaman iş birliği içerisinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. 


TMB Başkanı Yenigün de sektörün yaşadığı sorunlara ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. "Türkiye'den bir firma yurtdışında iş yapıyorsa, hükümet bu firmanın arkasında olmalıdır" diyen Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görevler verilmeli" "Devletimiz başka bir ülkede ne kadar rağbet görüyorsa biz de o kadar iyi iş yapıyoruz. Siyasetin bu alanda etkisi çok büyük. Ayrıca müşavirler pazara girebilirse arkasından malzemecimiz, müteahhidimiz, işletmecimiz de girer ve böylece güçleniriz. Bu konuda müşavirlere görevler verilmeli." Semiz'in, "Türkiye'de inşaat odaklı büyüme dönemi kapanıyor" şeklindeki...