23 / 04 / 2024

Ani Harabeleri UNESCO komitesi

Ani Harabeleri UNESCO komitesi

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'ne destek sağlayacak!

Irak'taki antik kent Samarra'nın korunması ve işletilmesine destek verilecek. UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'nin korunması ve işletilmesine destek sağlayacak.

Ani Antik Kenti 16. dünya mirası olmaya aday!

Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından "dünya mirası'" kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Ani Antik Kenti'nin, kabul edilmesi halinde Türkiye'deki 16'ncı dünya mirası olacak.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Ani Antik Kenti'nin dünya mirası listesine kabul çalışmaları başladı!

Ani Antik Kenti "dünya mirası" olma yolunda - Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı .

Ani Antik Kenti dünya mirası olacak mı?

Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı.Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay:"Ani Antik Kenti'nin Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olarak, kalıcı listede yerini almasını bekliyoruz"

Kars Ani Harabeleri'nde kazı çalışmasına başlandı!

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Efes Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Almanya 'nın Bonn kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı’nda ardından Türkiye'nin “Efes” dosyası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi.

Ani Harabeleri UNESCO komitesi Haberi

Ani Harabeleri UNESCO komitesi

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için yapılan başvuruları, her yıl bir kez toplanarak değerlendiren UNESCO komitesi, Temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.


Suriye’deki değerleri koruma


Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 10-20 Temmuz tarihleri arasındaki organizasyonda, Türkiye’nin şu anda ‘geçici listede’ yer alan Ani Arkeolojik Alanı dosyası için de karar verilecek.


10 Temmuz’da başlayacak toplantının açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova gerçekleştirecek. Avcı, Suriye’nin kültür varlıklarının korunması konusundaki hassasiyetin ele alınacağı bir toplantıya katılacak. 191 ülkenin taraf olduğu Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair 1972 tarihli sözleşmeye Türkiye, 1983’te katıldı. Uygulanmasından Dünya Miras Komitesi’nin sorumlu olduğu sözleşmeye taraf ülkeler arasından, 21 ülke yapılan seçim sonucu,...