26 / 04 / 2024

anıtkabir çocuk parkı

anıtkabir çocuk parkı

Anıtkabir’e çocuk parkı yapılmasına yönelik tepkiler artınca Genelkurmay Başkanlığı talimat verdi ve Anıtkabir komutanlığı parkı tamamen kaldırdı.

TSK'dan Anıtkabir'e yapılan oyun parkı açıklaması!

Genelkurmay Başkanlığından, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiği belirtildi.

Anıtkabir'e yapılan oyun parkı söküldü!

Anıtkabir'e yapılan ve son günlerde yoğun tepki alan oyun parkı, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan partililer ve bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından kısmen söküldü.

Anıtkabir'de çocuk parkının ne işi var?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan bugün köşesinde "Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı"yla ilgili bir yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı tepki çekti!

Anıtkabir'e mozole yakınına yapılan plastik oyuncaklardan oluşan çocuk parkı, sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir çocuk parkına tepki!

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında çocuk destek parasını alacak! Çocuk Destek Bileşenine zam geldi mi? İşte detaylar..

Aile Destek Paketi'nden faydalanan yüzbinlerce kişi çocuk parasının hesaplara yatıp yapmadığını merak ediyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri hesaplara yattı mı, zam geldi mi? İşte detaylar... 

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

Artan asgari ücret ile birlikte tüm ödemeler de arttı. İşte hem çalışan hem de çocuk bakan annelere sağlanan ödeneklerde yeni rakamlar…

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Depremzede aile Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılmasını istiyor!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanında 2 çocuğu, 2 yeğeni ve annelerini yitiren Emine ve Hüseyin Bilgin Yücel çifti, alanın çocuk parkı olması için başvuru yaptı.

Samsun Belediyesi çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi inşa ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adnan Kahveci Parkı içerisindeki çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi yapmak amacıyla inşaata başladı. Kent Yönetim Merkezinin, yeşil alandaki çocuk parkının içine yapılacak olması vatandaşlardan tepki çekti. 

Çekmeköy'de çocuk parkı yerine benzin istasyonu mu inşa edilecek?

Çekmeköy Belediyesi’nin çocuk parkını benzin istasyonuna çeviren imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde oy çokluyla kabul edildi. 

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon yatırımlarını anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.Erdoğan,  yatırımları hakkında açıklama yaptı.

Anıtkabir imar planı değişikliği mahkemede!

Anıtkabir’in alanını daraltmaya yol açacak imar değişikliği kararını Ankara Barosu mahkemeye taşıdı. ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

anıtkabir çocuk parkı Haberi

anıtkabir çocuk parkı

Anıttepe'deki Anıtkabir yerleşkesindeki mozole yakınına ve kafeteryanın karşısına yapılan çocuk parkı büyük tepki topladı.


Sözcü'nün haberine göre, sosyal medyada başlayan ve daha sonra CHP'lilerin protestosu ile süren tepkiler üzerine Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir Komutanlığı'na talimat verdi. Parktaki salıncaklar cuma günü bir grup CHP'li tarafından sökülmüştü. Genelkurmay'ın talimatı sonrasında bugün park da tamamen...