26 / 04 / 2024

Anıtkabir oyun parkı

Anıtkabir oyun parkı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Anıtkabir'e yapılan çocuk parkıyla konusuna da değindi..

Anıtkabir'e yapılan oyun parkı söküldü!

Anıtkabir'e yapılan ve son günlerde yoğun tepki alan oyun parkı, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan partililer ve bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından kısmen söküldü.

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon yatırımlarını anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.Erdoğan,  yatırımları hakkında açıklama yaptı.

Anıtkabir imar planı değişikliği mahkemede!

Anıtkabir’in alanını daraltmaya yol açacak imar değişikliği kararını Ankara Barosu mahkemeye taşıdı. ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Tezcan Karakuş Candan'dan Anıtkabir açıklaması!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, devam eden Anıtkabir tartışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Melih Gökçek Anıtkabir imar planı düzenlemesini açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'deki imar planı düzenlemeleri ilgili açıklama yaptı.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir imar planı açıklaması!

Mimarlar Odası, Anıtkabir’le ilgili 2023 Nazım İmar Planı incelemesini yaptı. Plana göre Anıtkabir alanın 100 bin metrekare alan konut alanı olacak.

Şehir Plancıları Odası'ndan Anıtkabir imar planı değerlendirmesi!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı'yla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Anıtkabir oyun parkı Haberi

Anıtkabir oyun parkı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Anıtkabir'e yapılan ve gelen tepkiler üzerine kaldırılan çocuk parkı ile ilgili ''Türkiye’nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Yine görünen lüzum üzerine Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır'' dedi.


İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları;


MOODY'S AÇIKLAMASI SONRASI PİYASALARDAN NE KADAR ÇIKIŞ BEKLİYORSUNUZ?

Türkiye ekonomisini rahatsız edecek bir çıkışın olmadığını biliyoruz. İhtimalden bahsediliyor. Ben o ihtimali görmüyorum. Ben çok büyük bir çıkış olmayacağı kanaatindeyim. Bu açıklamayı 15 Temmuz’un artçısı olarak görüyorum. Türkiye ekonomisini tedirgin edecek bir çıkış olmayacak.


ŞEHİR DIŞINA TAŞINAN ASKERİ ALANLAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK? BU TAŞINMA ANKARA’DA GÜVENLİK RİSKİ OLUŞTURACAK MI?

Bu yerlerin taşınmasıyla ilgili...