27 / 04 / 2024

Ankapark kirası

Ankapark kirası

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Ankapark inşaatında son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirilen Ankapark projesinde çalışmalar sürüyor. 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde yükselen Ankapark'ın 2015 sonuna kadar açılması planlanıyor...

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

Ankapark yapıları yıkılacak mı?

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, sivil toplum örgütleri, meslek odalarının tüm uyarılarına rağmen Atatürk Orman Çiftliği üzerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ankapark'ı TBMM gündemine getirdi.

Ankapark projesi iptal edildi mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay 14. Dairesi'nin aldığı Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı'na ilişkin iptal kararının planla ilgisi olmadığını ve Ankapark'ta çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Danıştay Ankapark projesini iptal etti!

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ankara'daki Ankapark Projesi danıştay tarafından durduruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Ankapark iptal mi edildi?

Danıştay 14. Dairesi, ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay'dan Ankapark'a iptal kararı!

Danıştay 14. Dairesi, AOÇ arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Bakanlık binasının kirası 850 temizliği 520 bin TL!

33 katlı bir kuleye verdiği aylık 850 bin liralık kirasıyla gündemden düşmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın masrafı kira ile sınırlı kalmıyor. İşte diğer harcamalar...

Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi; kiracınızın kira borcunu ödemediğini düşünelim. "Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Ev kirasını elden almak yasak mı?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelir, vergiye tabi tutuluyor. Bu nedenle kira ücretlerinin banka ile ödenmesi gerekiyor. Peki, ev kirasını elden almak yasak mı?

Ev kirası artış oranları 2015!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, değişiklik yapılamıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte ev kirası artış oranları 2015...

Ankapark kirası Haberi

Ankapark kirası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar bedelle yapılan Ankapark’ın son durumuyla ilgili konuştu. Ankapark’ın işletmecisi olan şirketin, açılış tarihinden bu zamana kadar kira ödemediğinden bahseden Yavaş, “Kira sözleşmesine baktık, ‘Kira yatırılmazsa 90 gün ilave süre verilir’ deniyor” dedi.

TEMİNAT ALINMAMIŞ

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; ABB Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, Ankapark’ta bulunan makinaların çalışmadığı ifade ederek, tesiste bulunan birçok malzemenin de bozulduğundan bahsetti. Yavaş, Ankapark’ın kiraya verilirken belediyenin şirketten herhangi bir teminat almadığını söyleyerek “İhale şartnamesinde, ‘Tesis kapatılırsa, işletme belediyeye geçer’ dedi. İşletmeci şirket bize sürekli dilekçe veriyor, ‘Kapatmadık, tadilat yapıyoruz’ diye. Mahkemeden tespit talep ettik iki ay önce. Acil müdahale etmemiz gereken bir şey varsa, sürenin dolmasını beklemeden tesise gireceğiz”...