25 / 04 / 2024

Ankapark projesi

Ankapark projesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, geçtiğimiz günlerde Ankapark’ı gezdi. 

Ankapark ihalesine teklif verilmedi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "en büyük hayalim" dediği Ankapark projesinin ihalesi bugün düzenlendi. Proje için kimse teklif vermeyince ihalesi yine ertelendi.

Ankapark'ın ihalesi ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödemesi yapılacak. 

Melih Gökçek: Ankapark'ın açılışı için kesin bir şey söyleyemiyorum!

Başkan Melih Gökçek’in Ankapark için söylediği “Açılış için kesin bir şey söyleyemiyorum” ifadesi üzerine CHP’li Doğan Yılmazkaya ve MHP’li Ramazan Şimşek Ankapark'ı eleştirdi.

Ankapark projesine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara AOÇ'de yapımı devam eden Ankapark projesine ilişkin 9 soru sordu..

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Ankapark için yabancı işletmeci aranıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek toplantıda Ankapark'la ilgili sorulara da cevap verdi...

Ankapark turizmi canlandıracak!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, AOÇ'de yapımı devam eden Ankapark'ın, otelciler ve turizmcilerin de umudu olduğunu söyledi. Akman, "Proje tamamlandığında Ankara'nın, yerli turistin akınına uğramasını umuyoruz" dedi.

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Melih Gökçek, Ankapark çalışmalarını inceledi!

Ankara'da kültür ve tabiat varlıklarının korunmasında etkin bir görev üstlenen koruma kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Ankapark'ı gezdi, Başkan Melih Gökçek'ten bilgi aldı.

Ankapark'ta çalışmalar hızlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen dünyanın en büyük tema parklarından Ankapark’ın baharla birlikte hızlanan çalışmalarla, eğlence ve adrenalin dolu oyuncaklar teker teker bitiriliyor.

Ankara Ankapark projesinin yüzde 75'i tamam!

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Ahmet Hakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile röportaj yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek röportajda Ankapark projesinin son durumunu anlattı.

Ankapark Ankara'dan son kareler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirdiği Ankapark projesinde çalışmalar son sürat sürüyor. 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde yükselen Anka Park'ın 2015 sonuna kadar açılması planlanıyor...

Danıştay Ankapark projesini iptal etti!

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ankara'daki Ankapark Projesi danıştay tarafından durduruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Ankapark EXPO'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da bugün başlayan ve 6 ay boyunca açık olacak Antalya EXPO 2016’da, en büyük projesi olan ve yapımı devam eden Ankapark'ı, tüm dünyaya tanıtacak.

Ankapark EXPO yolcusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 ay boyunca ziyaretçileri kabul edecek olan "Antalya EXPO 2016"ya katılıyor. Ankapark dinozorları ve oyuncaklarıyla, prestij projesi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni temsil edecek.

Ankapark maketine EMITT 2016'da yoğun ilgi!

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT 2016 Turizm Fuarı'nda yer alan “Ankara” standında, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli turizm projesi ANKAPARK'ın maketi, tüm ilgiyi üzerine çekiyor...

Atatürk Orman Çiftliği arazisi davası reddedildi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ankapark Projesi'nin, Atatürk'ün Vasiyetine uygun olmadığı gerekçesiyle TMMOB'a bağlı 4 odanın açtığı davayı mahkeme reddetti.

Ankapark projesi iptal edildi mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay 14. Dairesi'nin aldığı Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı'na ilişkin iptal kararının planla ilgisi olmadığını ve Ankapark'ta çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ankara'daki Ankapark Projesi danıştay tarafından durduruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Ankara Ankapark ne zaman açılacak?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark inşaatından son fotoğraflar...

Ankapark 2015 sonuna yetişecek mi?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark'tan son fotoğraflar...

Başkent'te Odalar adliyede ifade verdi!

Gökçek’in, Ankapark projesi ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası yetkilileri ifade verdi.

Ankapark projesi Haberi

Ankapark projesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, geçtiğimiz günlerde Ankapark’ı gezerek belediye yönetimine, “Dünyada bu işle uğraşan firmalar tek tek yazılı olarak davet edilmeli. Oyuncakların bakımı garanti altına alınmalı. Belediye giriş biletleri üzerinden payını almalı” şeklinde üç öneride bulunan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Melih Gökçek’e “2013’te bu işe başlarken fizibiletisini yapmadınız mı?” diye soran Yılmazkaya şu eleştirilerde bulundu:

“Üç öneri de kendi içerisinde tutarsız. Oyuncaklar alınalı kaç yıl olmuş. Bunların hepsi ne şartlarla alındı bilmiyoruz. Meclis’te ve Bütçe Plan Komisyonu’nda bu oyuncaklar paslandı ne olacak diye her seferinde sorduk. ‘İşletmeye açtığımız zaman garantileri başlıyor’ denildi. Geçici söylemlerle bugüne geldik. ‘Uluslararası firmalara çağrıda bulunun’ diyor. Melih Gökçek de kendi...