29 / 03 / 2024

ankapark son durum

ankapark son durum

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark'ın maliyeti 801.3 milyon dolar oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde Ankapark'ın maliyetini açıkladı. Buna göre, Ankapark'ın maliyeti 801 milyon 288 bin 824 dolar şeklinde oldu.

Melik Gökçek Ankapark'ın maliyetini açıkladı!

Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark'ın maliyetine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankapark'a ne kadar para harcandığını sordu.

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!

Mahkeme, Ankapark işletmecisinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı durduğu davayı reddetti, fakat tesisin tahliyesiyle ilgili tedbiri kaldırmadı...

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 

Ankapark'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili olarak konuştu ve alanı işler duruma getireceklerine dikkat çekti.

Mansur Yavaş: Ankapark'ı alırsak, mutlaka çalıştıracağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Biz henüz teslim alamadık. Dava açılmış. Hakim tedbir kararı verdi. Ağustos ayında orayı incelettim. Biz orayı alırsak, mutlaka çalıştıracağız." diye konuştu.

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

Ankara Büyükşehir'den Ankapark için 3.8 milyon TL bütçe!

ABB, ASKİ ve EGO’nun 2021 bütçelerinin toplamı 13 milyar 345 milyon TL olarak belirlendi. ABB’nin bütçesinde şu anda kapalı olan Ankapark’a 4 ayrı kalemde 3 milyon 850 bin TL bütçe ayrıldı. 

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Ankapark’ta sona gelindi! 30 gün içinde tahliye edilecek!

750 milyon dolar harcanan ve demir yığınına dönen Ankapark için vakit doldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018'de işletmesi özel bir şirkete tahsis edilen Ankapark’ın 30 gün içerisinde tahliye edilmesini istendi.

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...

İstanbul su kesintisi 17 Haziran 2015 son durum!

İstanbul'da 17 Haziran 2015 Çarşamba günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 17 Haziran 2015 son durum...

2015 seçim sonrasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçim ayı olan Haziran’a düşüşle giren konut kredi faiz oranları, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk tepkiyi verdi İşte 2015 seçim sonrasında konut kredisi faiz oranlarında son durum....

İstanbul su kesintisi 9 Haziran 2015 son durum!

İstanbul'da 9 Haziran 2015 Salı günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 9 Haziran 2015 son durum...

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum!

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

İstanbul su kesintisi 4 Haziran 2015 son durum!

İstanbul'da 4 Haziran 2015 Perşembe günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 4 Haziran 2015 son durum...

Baraj doluluk oranları 27 Mayıs 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 27 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 92.44 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranı 27 Mayıs 2015 son durum...

İstanbul su kesintisi 27 Mayıs 2015 son durum!

İstanbul'da 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 27 Mayıs 2015 son durum...

İstanbul baraj doluluk oranları 20 Mayıs 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 20 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 93.69 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranı 20 Mayıs 2015 son durum...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da çalışmalar devam ediyor. İşte Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum...

İmar yönetmeliği son durum 2015!

İmar yönetmeliklerinde yapılan düzenlemelere göre Yeni İmar Yönetmeliği esasları 1 ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarihte neler değişecek? İşte imar yönetmeliği son durum 2015..

İstanbul baraj doluluk oranı 12 Mayıs 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 12 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 94.75 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranı 12 Mayıs 2015 son durum...

Dubai Port Limanı'nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı projesi, Danıştay’ın iptal kararına rağmen neredeyse tamamlandı. Dubai Port Properties Liman İşletmeleri tarafından hayata geçirilen liman projesinde son durum ne?

Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası arazisinde son durum ne?

1956'da Necmettin Erbakan'ın temelini attığı Bayrampaşa'daki 44 dönümlük Pancar Motor Fabrikası arazisi için teklifler toplandı. Kayseri Şeker tarafından yürütülen ihale sürecinde son durum ne?

ankapark son durum Haberi

ankapark son durum

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ANKAPARK'ın tahliyesi ve belediyeye devri için açılan davanın karar duruşması Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Konu ile ilgili olarak aktarılan dataylara göre, davalı vekili duruşmada, kira sözleşmesinde fesih olmadığını, tahliye kararı verilirse haksız bir durum oluşacağını bildirdi.

Davacı Ankara Büyükşehir Belediyesi vekili de aldırılan keşif ve bilirkişi raporlarının delil olarak sayılmasını, davanın kabulünü talep etti.

Söz konusu beyanlardan sonra hükmü açıklayan mahkeme, davayı kabul ederek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına hükmetti.

“PARKIN GELECEĞİNİ BAŞKENTLİLER BELİRYECEK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Başkan Mansur yaptığı paylaşımla tartışmaların odağında yer alan ANKAPARK’ın belediyeye devredildiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur...