26 / 04 / 2024

ankara Afyonkarahisar

ankara Afyonkarahisar

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde (YHT) Ankara-Afyonkarahisar etabının altyapı inşaatının sözleşme imza töreni, bugün yapılacak

Yatırımcılar dikkat! Ankara ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Ankara ve Afyonkarahisar'da yer alan 36 adet arsa satışa çıkarıldı. Yatırımcıların merakla beklenen arsaların satış ihaleleri 27 Şubat ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

13 il için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak, Rize, Mersin, Konya, Kastamonu, Karabük, Hatay, Gaziantep, Bilecik, Bartın Ankara, Afyonkarahisar, Adana sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılması kararı verildi. 

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinin ihalesi mecliste!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek standartlı demiryolu projesi için yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İzmir YHT 2019'da tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT hattında inşaatın 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Ankara-İzmir hızlı tren demiryolu hattının Polatlı-Afyonkarahisar ve Uşak-Salihli kesimlerinin çalışmalarına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren projesinin yüzde 25'i bitti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren inşaatında şu an yüzde 25'lere gelindiğinin bilgisini verdi.

Aytaç Yalçınkaya: İzmir-Ankara YHT hattının takipçisiyiz!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometrelik mesafeyi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya indirecek olan Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi’nin Manisa bölümündeki güzergahıyla ilgili açıklama geldi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren ihalesinin kazananı belli oldu!

Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini kazandı.

İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'nde son durum ne?

AK Parti, 7 Haziran genel seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini güncelledi. İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'nde, 167 kilometrelik Polatlı-Afyonkarahisar bölümünün ardından bu yıl Afyon-Uşak-Manisa-İzmir kesiminin altyapı inşaatına başlanacak

Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate iniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Zafer Havalimanımızı hizmete açtık, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate inecek" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate iniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Zafer Havalimanımızı hizmete açtık, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate inecek" ifadelerini kullandı.

ankara Afyonkarahisar Haberi

ankara Afyonkarahisar

Ankara-İzmir YHT Projesi, Ankara-(Polatlı)- Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Uşak ve Uşak-Manisa-İzmir etaplarından oluşuyor ve 3 yılda bitmesi planlanıyor. 3.5 milyar liraya tamamlanacak olan proje yılda 6 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. 624 kilometre uzunluğa sahip olan proje ile Ankara- İzmir arası 3 saat 30 dakika olacak.



Altyapı inşaatı sözleşmesi imzalanacak olan Ankara - (Polatlı) - Afyonkarahisar kesimi ise 167 kilometre olacak. Mevcut YHT hattı olan Ankara-Konya yolunun 120’nci kilometresinden ayrılacak hat Ankara-Afyonkarahisar arasındaki seyahat süresini bir buçuk saate indirecek. Hatta trenin hız da saatte 250 kilometreye...