27 / 04 / 2024

ankara altındağ yıkımları

ankara altındağ yıkımları

Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Altındağ'da 2015 yılında 602 yapıya ruhsat verildi.

Ankara'da 45 binden fazla gecekondu yıkıldı!

Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder Mahallesi nde başladığı yıkım çalışmalarında büyük başarıya ulaştı.

Ankara Altındağ'da 2 ayda 2 bin gecekondu yıkıldı!

Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder Mahallesi"nde başladığı yıkım çalışmalarında büyük başarıya ulaştı.

Ankara Altındağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Altındağ Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.Altındağ Belediyesi'nin Önder Mahallesi'nde başlattığı yıkım çalışması, evlerinin uzun süredir işgal altında olduğunu söyleyen vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

ALTINDAĞ Belediyesi Altındağ'ı daha da modern hale getirmek için 25 binden fazla gecekonduyu yıktı. Altındağlıları daha ferah bir hayata kavuşturmak için gece kondu yıkımlarına devam ediliyor...

Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek!

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri sık sık araştırılıyor. Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Rekor İstanbul’da! O ilçede 6 bin liranın altında kiralık daire kalmadı!

Geçinemiyoruz Platformu, geçtiğimiz eylül ayı konut raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre, İstanbul Kadıköy'de 6 bin lira altında kiralık daire kalmadı. İşte detaylar…

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Ankara Altındağ'da 10.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ'da yer alan arsayı 10 milyon 756 bin 580 TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon sakinlerinin uzun süredir beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. 

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı!

Kocaeli İzmit'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalar başladı. Çalışmalar dahilinde ilk yıkım işlemi gerçekleşti.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

ankara altındağ yıkımları Haberi

ankara altındağ yıkımları

Ankara Altındağ Belediyesi'nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ'daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı sayısında da artış yaşandı. Altındağ Belediyesi tarafından 1 yılda verilen inşaat ruhsatı ve iskan raporu verileri, Altındağ'daki gelişimi gözler önüne serdi. 


Yılda 15 bin konut yapılıyor 


İmar Kanunu'na uygun bir şekilde inşaatların başlanmasını sağlayan bu izin belgeleri Altındağ'daki dönüşümün en somut örneği… Hızlı bir şekilde gecekondulardan arınan Altındağ'da, yıl içinde yaklaşık 15 bin konut yapılıyor. 2015 yılında Altındağ'da en çok yapılaşmanın olduğu mahalleler arasında ilk sırada Karapürçek Mahallesi yer alırken, ardından Beşikkaya, Feridun Çelik, Çamlık ve Battalgazi mahalleleri geldi. Karapürçek mahallesine verilen ruhsat sayısı 88 olurken, Beşikkaya Mahallesi'ne 53 ruhsat izni,...