25 / 04 / 2024

Ankara baraj

Ankara baraj

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Ankara'nın 2045 yılına kadarki içme suyu problemini çözeceğiz. İnşallah yakın zamanda su vermeye başlayacağız." diye açıklama yaptı. 

Ankara'nın barajlarında 7 kat artış!

Yılın ilk aylarındaki etkili yağışlar, barajlardaki su oranını geçen yılın aynı dönemine göre 7 kat artırdı. Yetkililer, “Böyle giderse Kesikköprü’den su almamıza gerek kalmaz” diyor

Ankara Çukurcak Barajı Projesi mecliste!

Ankara Çukurcak Barajı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Çubuk 1 Barajı 29 Ekim'de açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi uzun süredir kullanılmayan Çubuk 1 Barajı'ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Barajın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak.

Çubuk Barajı’nın ihalesi tamam!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1936 yılında Atatürk’ün talimatıyla yapılan ve 26 yıldır kaderine terk edilerek harabeye dönen Çubuk 1 Barajı için start verdi.

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Türkerler İnşaat'tan Ankara Çukurambar'a yeni proje!

50 yıl önce Ankara'da küçük bir mağazayla başlayan Türkerler Holding, konut, baraj, tünel, yenilebilir enerji gibi her alanda varlığını güçlendirerek yoluna devam ediyor. Türkerler İnşaat, Ankara Çukurambar'da yeni konut projesine hazırlanıyor.

Ankara Çubuk Barajı'nın çevresi düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar Ankara’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Çubuk Barajı çevresini, mesire alanı olarak yeniden düzenliyor.

Ankara Çubuk Gazinosu yıkıldı mı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, halen sürdürdükleri Kent İzleme Merkezi çalışmaları kapsamında, Ankara Çubuk Barajı’nda bulunan Baraj Gazinosu’nun yıkıldığını tespit etti.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Yiğitler Barajı'nın yapım çalışmaları onaylandı!

EBSO'nun meclis toplantısında konuşan Yorgancılar, Ankara'daki istişareler sonucunda, Yiğitler Barajı'nin yapımı için onay çıktığını ve Pancar OSB'nin Aydın otoyoluna bağlanacağını müjdeledi.

Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve HES’in açılışı yapıldı!

Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Süleyman Kahraman, Erzincan İliç’te Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Erdoğan ile birlikte yaptı.

Baraj doluluk oranları 6 Ağustos 2015!

İstanbul'daki barajlarda doluluk yüzde 76,32, Ankara'da yüzde 44,94 olarak ölçüldü. Ankara'daki barajlardan Elmadağ Kargali yüzde 99,36'lık oranıyla kentin en çok su toplayan baraj oldu.

Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajı isale hattı açılışı yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kavşakkaya Barajı ile Çubuk-2 Barajı arasında yapımı tamamlanan 14 kilometre uzunluğundaki isale hattının açılışını yaptı.

Ankara baraj Haberi

Ankara baraj

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ankara'nın su sorununu çözmek adına Gerede sistemini devreye alacaklarını ifade ederek "Böylece Ankara'nın 2045 yılına kadarki içme suyu problemini çözeceğiz. Proje kapsamında Türkiye'nin 31 bin 592 metrelik 4,5 metre çapındaki en uzun tünelinin kazı çalışmalarını tamamladık. İnşallah yakın zamanda su vermeye başlayacağız." dedi. 

Anadolu Ajansı'ndan Deniz Çiçek Palabıyık'ın haberine göre Aydın, yazılı açıklamasında, ülkenin kalbi başkenti bir gün değil, bir saat bile susuz bırakamayacaklarını söyledi. 

Bu sebeple 2007 yılında yaşanan kuraklıkta Kesikköprü'den su getirdiklerini ifade eden Aydın, "Ankara'nın uzun vadede içme suyu problemini çözmek için Gerede sistemini devreye alıyoruz. Bu projeyle yıllık 226 milyon metreküp içme suyunu Çamlıdere Barajı'na aktaracağız. Böylece Ankara'nın 2045 yılına kadarki içme suyu problemini çözeceğiz. Proje kapsamında Türkiye'nin 31...