16 / 04 / 2024

Ankara boğaz projesi Bakanlar kurulu kararı

Ankara boğaz projesi Bakanlar kurulu kararı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın güneyinde yer alan İmrahor Vadisi'nden başlayan Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi ile ilgili olarak, "Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda'' dedi.

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

Kanal İstanbul'da Boğaz’dan daha sık mı kaza olacak?

Kanal İstanbul projesi'nin İşletme Risk Değerlendirme Raporu’na ulaşıldı. Rapora göre, Kanal İstanbul'da yaşanabilecek kaza sıklığı riski İstanbul Boğazı'ndan daha fazla...

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

Kanal İstanbul Boğaz'ı kazalardan kurtaracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir" dedi...

Ankara Boğazı yeniden ihale edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kamuoyunda "Kanal Ankara" olarak da bilinen Ankara Boğazı Projesi"ni yenidenihale edeceklerini bildirdi.

3. Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi tedbirleri!

Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi ile İlgili 2016/20 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 24 Ağustos 2016 tarihinde 29811 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.

Galataport, Boğaz’ın siluetini değiştirecek!

Karaköy Rıhtımı’ndan Fındıklı’ya kadar uzanan Galataport projesi, 1.2 kilometrelik sahil şeridinde 112 bin 147 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında boğazın silueti de değişmiş olacak.

Ankara Boğazı 3 yıl içinde tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın 2016 ve sonrası proje tanıtımında konuştu. Başkan Gökçek, Ankara'ya yapılacak projeleri açıkladı. Bunların arasında en ilginci ise Ankara'ya Boğaz'ın getirilmesi var...

Kanal İstanbul projesi Boğaz turizmini canlandıracak!

TEKNİK projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen Kanal İstanbul projesi, İstanbul'daki 'Boğaz turizmi'ni şahlandıracak. Ulusararası gemi trafiğinin Kanal'a kayacağı projeyle, boğaz sadece turistik gemi geçişlerine sahne olacak.

Büyükşehir ile Çankaya arasında ‘Ankara Boğazı’ çekişmesi!

‘Ankara Boğazı’ projesine, Mimarlar Odası ile Çankaya Belediyesi’nin dava açtığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Alper Bey’e sitemimi bildireyim. Dava açmayacağız demişti ama dava açtı" dedi.

Ankara Boğazı Projesi meclisten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmrahor Vadisi üzerinde yapılması planlanan Ankara Boğazı Projesi’nin planının Meclis’ten geçtiğini açıkladı. Gökçek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinde son durum ne?

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde viyadüklerin 12'si daha tamamlandı. Böylece 13.5 kilometre uzunluğundaki viyadük inşaatının 5 kilometresi ulaşıma hazır hale getirilmiş oldu.

Ankara boğaz projesi Bakanlar kurulu kararı Haberi

Ankara boğaz projesi Bakanlar kurulu kararı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Kurulda tasdik edildikten sonra ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz" dedi. Katıldığı televizyon programında, "Ankara'ya deniz getirmek imkansız, ancak artık Ankara'nın da bir boğazı olacak" diyen Gökçek, İmrahor Vadisi'nden başlayarak Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi için düğmeye bastıklarını söyledi. 


İstanbul'daki gibi etrafına villalar, kafe, restoran ve parkların sıralanacağı 43 kilometrelik boğaz-kanalın 5 sene içinde bitirilmesi planlanıyor. Gökçek, proje ile ilgili olarak, şunları kaydetti: 


"Para kalsın istiyoruz" 

"Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda. Kurulda tasdik edildikten sonra ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi'ne yapacağımız boğaz-kanal, 1'i kilometre olacak. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje, Bakanlar Kurulu'nda tasdik edildikten sonra,...