16 / 04 / 2024

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkım

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkım

Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ile ilgili üniversitelerden rapor beklendiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kulenin kent için herhangi bir faydasının olmayacağını belirtti.

Cumhuriyet Kulesi'nin planlama ilke ve esasları aykırı bulundu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i Keçiören Belediye Meclisince Cumhuriyet Kulesi'nin bulunduğu alanda yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" buldu.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar değişikliği reddedildi!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.

Ankara Cumhuriyet Kulesi ne zaman yıkılacak?

Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu Keçiören Belediyesi'nin plan değişikliği teklifini reddetti. Karar Meclis'te onaylanırsa kule yıkılacak..

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılıyor!

Ankara'nın Keçiören semtinde bulunan Cumhuriyet Kulesi için mahkemenin yıkım kararı kesinleşti, Danıştay kararı sonrasında kule için yıkım ihalesi yapılacak ve yıkımın ardından bölgeye kimsesizler yurdu yapılacak.

Ankara’nın yıllardır bitmeyen Cumhuriyet Kulesi için bugüne kadar 355 milyon 653 bin TL harcandı! Hala tamamlanamadı!

2003'te Ankara'da temeli atılan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gerilimlerine sahne olan Cumhuriyet Kulesi için, bugüne kadar toplam dört ihale gerçekleştirildi ve kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin lira para harcandı. 

Başkent İnşaat'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya! Elite Residence 60 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Başkent İnşaat tarafından  Ankara Yenimahalle'de yükselen Elite Residence projesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Yeni satışa çıkan projede 60 ay vade fırsatı bulunuyor. İşte Elite Residence ile ilgili detaylar...

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel dev proje: Cumhuriyet Akademisi geliyor!

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’na özel Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Cumhuriyet Akademisi projesini Ankara'ya kazandırdı.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

TOKİ 2022 kura tarihleri belli oldu mu? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi şeklinde belirtilen TOKİ 2022 sosyal konut projesi için kura heyecanı dün başladı. Peki İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Eylül ayında açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin ilk temel atma töreni yarın gerçekleşecek. Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan başlatacak. İşte detaylar…

Sıfır araçlarda şok haber! Bayilerde stoklanıyor!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bayilerden aldıkları araçları stoklayanlarla ilgili resen başlattığı soruşturmada, stoklarda yeteri kadar araç olduğu belirlendi...

Araç stoklayanlara büyük kuşatma başladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları araçları stoklayanlara ilişkin fiyat yükselişlerini etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma açtı. 

İş GYO Ankara İş Kulesi'nin yıllık kira geliri ne kadar?

İş GYO Ankara İş Kulesi'nin aylık kira geliri 550 bin TL, yıllık kira geliri 6 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. 

Ankara'ya Çamlıca benzeri kule inşa edilecek!

İstanbul'da inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çamlıca Kulesi'nin benzeri Ankara'ya geliyor. Kulenin Dikmen Çaldağ bölgesinde yapılması bekleniyor.

Ankara'nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!

Ankara'da çirkin bir görünüme neden olan radyo-televizyon vericiler Çamlıca Kulesi'ne benzer bir çözüm önerisi getirildi. Öneride vericilerin Cumhuriyet Kulesi'nde toplanması tavsiye edildi. 

Keçiören Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği!

Keçiören Belediyesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği sağladıklarını söyledi.

Nihat Yeşil'den Ankara 19 Mayıs Stadı eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yeni 19 Mayıs Stadını TBMM’ye taşıdı...

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkım Haberi

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkım

Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde yapımına başlanan ancak 2009 yılında imara aykırı yapılaşma nedeniyle mahkeme tarafından durdurulan ve geçtiğimiz nisan ayındaki Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla yıkılması kesinleşen Cumhuriyet Kulesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ankara'daki üniversitelerden gelecek teknik raporlar doğrultusunda ihale yapacaklarını belirten Keçiören Belediye Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kulenin yıkımı patlatma yöntemi ile olabilir ancak üniversitelerden gelecek raporları bekliyoruz. Çevreye zarar vermeden yıkımı tamamlamak istiyoruz" dedi. 


HUKUKİ MÜCADELEMİZİ VERDİK 

Yapımı adeta yılan hikâyesine dönen kule ilgili tüm hukuki mücadeleleri verdiklerini ifade eden Başkan Ak, "Bu projenin tarihini iyi koymak lazım. Ne zaman başlamış, ne hale gelmiş? Niye bu hale gelmiş? Buna bakmak lazım. Zaten işin hikâyesi orada. Bizim yaptığımız bir şey yok. Biz zaten bir şey yapamadık...