24 / 04 / 2024

ankara daire satışları

ankara daire satışları

Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği ve Extra Türkiye Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aslan Ankara'da 1+0 daire üretimine yönelik değişikliği değerlendirdi...

Ankara konut satışında yüzde 34 büyüdü!

TÜİK ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) işbirliği çerçevesinde 26 Temmuz tarihinde yayınlanan “II. Çeyrek 2013 Konut Satış İstatistiklerine(KSİ)” göre Ankara’da konut satışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.97’lik bir büyüme gerçekleşti...

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Ankara'da konut sektörü büyüyor! Satışlar katlandı! 

Fırat Life COO’su Ahmet Fırat, Ankara'daki konut satışlarıyla ilgili konuştu. İşte Ahmet Fırat'ın o değerlendirmeleri...

Cubes Ankara Çukurambar satılık daire!

Cubes Ankara Çukurambar satılık daire fiyatları haberimizde yer alıyor. İşte Cubes Ankara Çukurambar satılık daire fiyatları ve proje detayları...

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

Asmin Trio’da 2+1 daire satışları başladı!

Mersin Mezitli’de 3 blok olarak inşa edilen Asmin Trio’da konut satışları 2+1 daireler ile devam ediyor. 260 adet 3+1 dairenin satışının tamamlanmasından sonra, 68 adet 2+1 dairenin satışının başladığı Asmin Trio’da, 60 ay vadeye kadar kredi imkanı veriliyor...

Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ile birlikte Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı.

Torkam E-5'in daire satışları yarın başlıyor!

Torkam İnşaat tarafından hayata geçirilen Torkam E-5 projesinde daire satışları yarın başlıyor. Projede dairelerin metrekaresi 7 bin 500 TL'den başlıyor.

The Lavida Ankara'da satışlar başladı!

Ankara Söğütözü'nde 17 blok olarak inşa edilen  The Lavida Ankara projesinde lansman dönemine özel avantajların sunulduğu satışlar başladı. 

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 

Bumerang Kartal'da satışlar lansman fiyatlarıyla devam ediyor!

Kartal’ın merkezi lokasyonunda bulunan Bumerang Kartal projesinde daire satışları lansman fiyatıyla devam ediyor.

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

ankara daire satışları Haberi

ankara daire satışları

Extra Türkiye Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aslan, "Ankara'da konut alıcılarının 2+1 ve özellikle 4+1 daireler üzerinde yoğunlaştığını görüyoruz"  diye açıklama yaptı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren ’Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uyumlu hale getirdiği  Yeni İmar Yönetmeliği ile Ankara'da 1+0 daire üretiminin yasaklanması konusunda açıklamaları değerlendiren Aslan;  "Ankara'da son zamanlarda çok sayıda 1+0 konut  üretilmesine rağmen, küçük konut tercih edenlerin 2+1 daire tiplerine  yöneldiğini görüyoruz. Özellikle 4+1 konutlar çok talep görmekte Ankaralılar'ın tercihi geniş konutlar. 1+0 konut üretimine getirilen yasak dinamikleri etkilemeyecektir " diye açıklama yaptı. 

Konut alırken Ankaralılar için diğer önemli kriterlerin sosyal donatı, güvenlik ve peyzaj olduğunu söyleyen Aslan," Eskiden konut alıcıları nohut oda bakla sofa yeterki başımı sokacağım bir...