25 / 04 / 2024

ankara imar sorunu

ankara imar sorunu

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz" dedi.

2-3 emsalle birbirlerine rant sağlama devri bitti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara’nın sorunlarını, seçimleri, seçimlerde aday olup olmayacağını ve gündeme gelen bazı iddiaları yanıtladı...

Kepez'de imar sorunu çözülüyor!

Kepez ilçesinin Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yaşanan emsal adaletsizliği tarihe karışıyor. İmar revizyonuyla mahallelerinin doğusunda inşaat emsal değeri 0.40’dan 0.60’a çıkarılıyor.

ÖYK Ankara'da imar planı değişikliğini onayladı!

ÖYK Ankara'da imar planı değişikliğini onayladı. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Ankara'da bazı parsellerin imar planı değişikliğine onay verdi. ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da meteorolojik değil rantsal kuraklık!

SPO 'Su sorununun sebebi kent ekolojisinin ranta açılması' dedi. 'TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bayındır Baraj havzasını imarını değiştirecek plan değişikliği ile ilgili olarak dava açtğını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliğine hazırlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmakta olan imar yönetmeliği ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliğine hazırlanıyor. Yeni hazırlanan yönetmelik, Tip İmar Yönetmeliği'ne uygun hazırlanıyor...

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Aydın Efeler'de 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Aydın Efeler'de 1033 aileyi yakından ilgilendiren ve 24 yıldır çözüme kavuşması beklenen imar sorunu çözüldü.

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Beykoz'un imar sorunu çözülmeli! Deprem kapıda!

Beykoz'un imar sorunu devam ediyor. Peki büyük İstanbul depremi kapıdayken Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

ankara imar sorunu Haberi

ankara imar sorunu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni, eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorununu çözdü. 

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre; önceki gün düzenlenen toplantıda Çankaya Belediyesi’nden gelen yeni imar planıyla birlikte düzeltme istemini görüşen encümen üyeleri, düzeltmeyi oy birliğiyle onayladı. Buradaki vatandaşların konuyu yargıya taşıdığını ve uzun bir süreç yaşandığını dile getiren ABB Meclisi AK Parti Çankaya Meclis Üyesi ve Encümen Üyesi Murat Akça, 2016 yılında Danıştay’ın ‘belediyenin yeni bir imar planı ile bu yanlışı düzeltmesi ve hak sahiplerine haklarının verilmesi’ yönünde karar verdiğini belirtti. İmardaki hata sebebiyle 5 yıldır gayrimenkullerin alım satımında tapulara şerh koyulduğunu da vurgulayan Akça, şunları kaydetti:

BÖLGEDEKİ ŞERHLER KALDIRILDI

“Hak sahipleri burada herhangi bir ticari işlem yapamıyorlardı. Gayrimenkul almak...