19 / 04 / 2024

ankara imar

ankara imar

Büyükşehir yeni İmar Yönetmeliği’ni hazırladı. Üç ay süren güncelleme çalışmaları sonucunda inşaat sektörüne de ivme kazandırılması planlanıyor.

Ankara'nın imar uygulamasına yürütmeyi durdurma!

Ankara'nın imar uygulamasına yürütmeyi durdurma geldi.İzmir'deki 5'inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı davada İnciraltı Turizm Merkezi Nazım İmar Planları'nın yürütmesini durdurdu.

Salih Bezci: Hedefimiz Ankara'yı dış ticarette ilerletmek!

ANKARA Ticaret Odası ( ATO ) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci 'Bu açıdan firmalarımızın uluslararası ihtisas fuarlarına katılmalarına zemin oluşturmak da çalışmalarımız arasında bulunuyo' dedi.

Ankara Siteler teleferiğine iptal kararı çıktı!

Siteler teleferiğine iptal kararı çıktı. ANKARA 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş kararı değerlendirdi.

Kentsel dönüşüm Ankara'dan olmaz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 17 bin konutun yeniden yapılmasını öngören kentsel dönüşüm çalışmasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü projeden endişeleri olan hak sahipleri, ikinci derneğini açtı.

ÖYK Ankara'da imar planı değişikliğini onayladı!

ÖYK Ankara'da imar planı değişikliğini onayladı. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Ankara'da bazı parsellerin imar planı değişikliğine onay verdi. ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Gölbaşı Karşıyaka 113437 ada, 1, 2 ve 3 numaralı parselleri askıya çıktı!

Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi, Karşıyaka Mahallesi 113437 ada, 1, 2 ve 3 numaralı parseller ve çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı 30 gün süreyle askıya çıktı.

Ankara'da meteorolojik değil rantsal kuraklık!

SPO 'Su sorununun sebebi kent ekolojisinin ranta açılması' dedi. 'TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bayındır Baraj havzasını imarını değiştirecek plan değişikliği ile ilgili olarak dava açtğını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliğine hazırlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmakta olan imar yönetmeliği ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliğine hazırlanıyor. Yeni hazırlanan yönetmelik, Tip İmar Yönetmeliği'ne uygun hazırlanıyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliği hazırlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın çıkardığı yönetmelik sonrası iptal olan Tip İmar Yönetmeliği' nin yenisini hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliği hazırlıyor...

Gölbaşı Dikilitaş'ta vatandaşlara imar müjdesi!

GÖLBAŞI Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ziyaret ettiği Dikilitaş Mahallesi' nde vatandaşlara imar müjdesi verdi. Başkan Odabaşı, imarda parselasyon çalışmaları başlayan mahallede vatandaşları bilgilendirdi. Şeffaf imar uygulaması başlıyor...

Ankara Etimesgut 'ta imar planı değişikliği yapılacak!

85255 Nolu Parselasyon Planı, Etimesgut Belediye Encümeninin 20.08.2013 tarih ve 578/1618 Ankara Büyükşehir Belediye Encümeninin 05.09.2013 tarih ve 2425/5200 sayılı kararlarıyla onaylandı

Etimesgut Bağlıca'da İmar Planı değişiklikleri panoya asıldı!

Ankara Etimesgut Bağlıca'da bulunan Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi belediye panosuna asıldı...

Ankara Gölbaşı Tutuntaş Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Tutuntaş Mahallesi, 1416 ve 1417 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı...

Ankara Karşıyaka Mahallesi 1/100 ölçekli imar planı askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü; Ankara İli Karşıyaka Mahallesi'ne ait 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkardı. Karar bugünkü Resmi Gazete yayınlandı.

Ankara Pursaklar 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'da 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini askıya çıkardı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara Beypazarı'nda imar planı değişikliğine ret!

Ankara Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’ndeki 6.57 hektarlık alandaki imar planı değişikliği Meclis'te reddedildi.

Ankara'da yüzler imar barışıyla güldü!

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından imar barışı kapsamında iskansız binalar tek tek yıkılıyor. Bölgede 25 bin 196 konut ve 6 bin 645 işyeri olmak üzere toplamda 38 bin 486 hane imar affından faydalandı.

Ankara'daki dev arazi için imar izni bekleniyor!

Toplam 3 milyar TL'ye satın alınan 8 milyon 700 bin metrekarelik arazi için imar izni bekleniyor. Ankara'daki sanayi projesi kapsamında 5 bin iş yeri yapılması planlanıyor. 

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Ankara'da her gün 500 kişi imar barışına başvuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Ankara'da her gün 500 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Ankara'da imar barışı paneli düzenlenecek!

Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) çatı kuruluşu Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), OSB’leri ve OSB sanayicilerini de yakından ilgilendiren imar barışı ile ilgili Ankara'da panel düzenlenecek. 

İmar barışı başvuru merkezleri Ankara!

Yapı Kayıt Belgesi için e-devler üzerinden başvuru yapılabildiği gibi, Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan da müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da nerede başvuru yapılabilir? İşte imar barışı başvuru merkezleri Ankara..

Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz" dedi.

İmar barışı başvuru yerleri Ankara 2018!

İmar barışına e-devlet üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da imar barışı için nereye başvurulacak? İşte imar barışı başvuru yerleri Ankara 2018!

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

ankara imar Haberi

ankara imar

Büyükşehir yeni İmar Yönetmeliği’ni hazırladı. Üç ay süren güncelleme çalışmaları sonucunda inşaat sektörüne de ivme kazandırılması hedefleniyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, başkentin imarına yön verecek İmar Yönetmeliği'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından güncellendiğini açıkladı. 

Yeni İmar Yönetmeliği'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği"ne uyumlu hale getirildiğini ifade eden Başkan Tuna, güncellemenin başkentin güncel ve yerel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandığını dile getirdi. 

Başkan Tuna, 25 ilçe belediyesinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonun yoğun bir çalışma yaptığını açıkladı. 

Mevcut İmar Yönetmeliğinin 1985 yılından beri uygulandığını hatırlatan Tuna, şunları söyledi: "Başkentimiz Cumhuriyet döneminden beri kendi imar planlarını yapmıştır. İmar uygulamalarında öncelikli olarak klasik parsellerle...