29 / 03 / 2024

ankara istanbul yht açılış tarihi

ankara istanbul yht açılış tarihi

Ankara ve İstanbul'un yüksek hızlı tren ile birbirine bağlanmasına yönelik 70 yıllık hayal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz'da yapılacak olan açılışla gerçeğe dönüştürülecek.

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren açılışına son çağrı!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin açılış töreninin Pendik Tren İstasyonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştireceğini duyurarak çağrıda bulundu...

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

YHT biletlerine büyük zam! Ankara-İstanbul, Konya- Ankara, Konya- İstanbul tren bileti fiyatları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bşlet fiyatlarına 19 Nisan tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere yüzde 15 zam kararı aldı. Bu kararın ardından YHT biletlerine 2022'de üçüncü zam gelmiş oldu.

Hızlı Tren bileti fiyatları zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya biletleri... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram gelirken pek çok kişi hızlı tren fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

Ankara-Konya YHT inşaatını kimler üstlendi?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Konya YHT inşaatını kaleme aldı.

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

ankara istanbul yht açılış tarihi Haberi

ankara istanbul yht açılış tarihi

Ankaraİstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla gerçeğe dönüşecek. İlk kez 1940'lı yıllarda Arifiye-Sincan Sürat Demiryolu Hattı Projesi olarak gündeme gelen çalışma ile yüksek hızlı tren, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini ilk etapta 3.5 saate, sonrasında kısa vadede 3 saate düşürecek. Ankara-İstanbul arasında ortalama 7.5 milyon yolcuya hizmet verilecek. Güzergahtaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payı yüzde 78'e çıkacak.

Platin...