20 / 04 / 2024

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Sinpaş GYO Ankara arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO'nun Ankara arsalarının değeri 14 milyon 120 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazların KDV dahil değeri ise 16 milyon 661 bin 600 TL oldu. 

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Ankara Kalesi’nin eteklerinde dönüşüm başlıyor!

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımıyla başlayacaklarını kaydeden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “200’ün üzerinde metruk binayı kaldırarak, belli bir plan dahilinde dönüşümü sağlayacağız” dedi.

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Kanal Ankara'nın ihalesi çok yakında!

Ankara halkının merakla beklediği ve 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak...

Ankara Polatlı'nın yol sorunu TBMM gündeminde!

Ankara Polatlı'nın mahalle içi yollarında yaşanan sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Merkez Ankara'da ön talep dönemi 7 Mayıs'ta başlıyor!

Ankara Ego Arazisi üzerinde hayata geçirilen Merkez Ankara projesinde 7 Mayıs 2018’den itibaren ön talep toplamaya başlıyor.  Proje Pasifik – Çiftay Ortaklığı imzasını taşıyor. 

Ankara Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları hızlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’taki tarihi yapıları yeniden ortaya çıkarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde kura heyecanı!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yer alan Keçiören ve Altındağ’daki toplam 230 konutun kura çekilişi yapıldı.

Ankara Altın Oran fiyat ve ödeme kampanyası 2018!

Ankara  Çankaya'ya bağlı Oran bölgesinde konumlandırılan Altın Oran projesinde 1+1 daireler 500 bin TL'den başlıyor..

Ankara Emlak Fuarı'nın gözdesi Osmangazi!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak Ankara Fuarı’nın gözdesi oldu.

TOKİ Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi için başvurular başlıyor!

TOKİ Kuzey Ankara Dönüşüm Projesinde yer alan konutlar için başvurular 20 Temmuz'da başlıyor.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi Haberi

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.


Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün, meydandaki çalışmalarının devam ettiğini belirterek, gecikmenin kendileriyle ilgisi olmadığını, Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine projede yenileme yapıldığını, bu nedenle de gecikmeler yaşandığını söyledi. Çalışmalar kapsamında, Kale önündeki 4 bin metrekarelik alanın zeminin yenileneceğini ve Kale önündeki tarihi dokuya uygun bir meydan düzenlemesi yapıldığını kaydeden Üstün, "Kale önündeki zemin, kale çevresindeki sokaklarda uygulanan zeminle bütünleşecek" diye konuştu.


Daire Başkanı Üstün, çalışmalarda hava koşullarının da etkili olacağını vurgularken, "En kısa süre içinde Kale önündeki düzenlemelerimiz tamamlandığında, bölge yine eski cazibesine ve güzelliğine kavuşacak. Ankara’nın simgesi...