29 / 03 / 2024

ankara kent müzesi ne zaman açılacak

ankara kent müzesi ne zaman açılacak

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve Ankara’ya yeni bir soluk kazandıracak olan Ankara Kent Müzesi’nde açılış için son aşamaya gelindi. Kent Müzesi, Başkent’in kuruluş yıllarından günümüze kadar geçirdiği evreleri yansıtacak...

TOKİ Ankara 26.06.2022 kura sonuçları açıklandı mı? Kuzey Ankara Kent Girişi 26 Haziran kura sonucu nasıl sorgulanır?

TOKİ Ankara 26.06.2022 kura sonuçları açıklandı mı ve TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 26 Haziran kura sonucu ne zaman açıklanacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Ankara'daki Erzurumlu Nafiz Bey apartmanı müze olacak!

Başkent Ankara'daki Erzurumlu Nafiz Bey adıyla anılan apartmanın restorasyonunun yapılarak kent müzesi haline getirilmesine karar verildi.

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı Müzesi olacak!

Cumhuriyet döneminin Ankara’daki simgelerinden olan Ankara Palas'ın, Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlandı...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Resim ve Heykel Müzesi binasının devri TBMM'de!

Ankara'da bulunan Resim ve Heykel Müzesi binasının Türk Ocakları Derneği'ne devredilmesi talebi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

ankara kent müzesi ne zaman açılacak Haberi

ankara kent müzesi ne zaman açılacak


Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve Ankara’ya yeni bir soluk kazandıracak olan Ankara Kent Müzesi’nde açılış için son aşamaya gelindi.


Altındağ Belediyesi Kent Müzesi, Başkent’in kuruluş yıllarından günümüze kadar geçirdiği evreleri ve tarihsel gelişimini yansıtacak. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi içerisinde yer alan müze, kent geçmişinin korunmasında ve canlanmasında da önemli rol oynayacak. Hazırlıklarında son aşamaya gelinen müze, daha açılmadan ödül bile aldı. Kent Müzesi ve Kent Müzesi’nde sergilenmek için bekleyen pul koleksiyonu daha müzedeki yerini almadan ödül aldı. Altındağ Belediyesi Kent Müzesi’ne bağışlanan “Posta Pullarında Ankara” konulu posta pulu koleksiyonu, Ankara Pul Müzesi Sergisi’nde sergilenmeye hak kazandı.


Ayrıca Kent Müzesi’nde yer alacak bir başka koleksiyon olan “1841-1941 Ankara Posta Damgaları” koleksiyonu ise KKTC Lefkoşa şehrinde düzenlenen “Kıbrıs Türk Postaları 50’nci yılı uluslararası...