26 / 04 / 2024

Ankara kirli hava soluyor

Ankara kirli hava soluyor

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’nin (ÇSAM) hazırladığı rapor Ankara’nın bazı bölgelerinin kirli hava soluduğunu ortaya koydu. Başkent’in hava kirliliği analizinde kritik seviyenin aşıldığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il uyardı! Bayramda o illerde gök gürültülü sağanak yağış var! İstanbul, Ankara İzmir...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram süresince yurt genelinde havaların nasıl olacağını duyurdu. Bu kapsamda, Ankara ve İzmir'de bayram süresince hava açık olurken İstanbul'da ise yağış bekleniyor...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Türk Hava Yolları bu tarihlerde ucuza bilet kampanyası yaptı! Yüzde 40 indirimi kaçırma!

Ucuz biletle seyahat etmek isteyenlere özel kampanya Türk Hava Yolları’ndan geldi! İstanbul ve Ankara illeri arasında yapılacak uçuşların yüzde 40 daha indirimli olduğu açıklandı. Belirli tarihler arasında geçerli olan bu fırsat seyahat yapmak isteyenleri harekete geçirdi.

THY'den son dakika açıklaması! Ankara-İstanbul biletleri yüzde 40 indirimle satılacak! Kampanya tarihleri belli oldu!

Türk Hava Yolları (THY), kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü nedeniyle İstanbul-Ankara arasındaki seferlerde yüzde 40 indirimle bilet satışlarınıın yapılacağını duyurdu. Peki bu kampanya ne zamana kadar devam edecek?

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangar kiraya verilecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangarı kiraya verecek.

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu parsel kimin?

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu adadaki 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerin mülkiyeti meclis gündemine taşındı. Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çin'de Nanjing Kuleleri projesi hayata geçiyor!

Ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, Çin'deki ilk dikey orman projesini hayata geçirecek. İki bina şeklinde yükselecek Nanjing Kuleleri ile çevre kirliliği ve kirli hava sorunu çözülecek.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

THK'dan Osmaniye ve Ankara'da satılık 4 gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Osmaniye'de bulunan kargir evi ve Ankara Çankaya'daki 3 işyerini satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihaleleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

THK'dan Ankara'da satılık 4 gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Ankara Çankaya ve Keçiören'de bulunan 4 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihaleleri 24-25 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Ankara kirli hava soluyor Haberi

Ankara kirli hava soluyor

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’nin (ÇSAM) hazırladığı rapor Ankara’nın bazı bölgelerinin kirli hava soluduğunu ortaya koydu. Başkent’in hava kirliliği analizinde Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kritik seviyenin aşıldığı belirlendi.


TMMOB’a bağlı ÇSAM’ın hazırladığı Hava Kirliliği Raporu, Ankara’da hava kirliliğinin kritik seviyeyi aştığını ortaya koydu. Sıhhiye, Cebeci, Dikmen, Demetevler, Sincan, Kayaş, Keçiören ve Bahçelievler’deki ölçüm istasyonlarının tamamının PM 10 kirleticisinde sınır değerlerini onlarca kat aştığı görüldü. Özellikle trafiğin yoğun olduğu Sıhhiye, Bahçelievler, Dikmen, Cebeci ve Keçiören’de kirlilik yoğunluğunun fazla olduğu belirlendi. Rapora göre bu bölgelerde kirlilik geniş bir insan kitlesini etkiledi. ÇSAM Başkanı Baran Bozoğlu hava kirliliğinin ulaştığı boyutu şöyle anlattı:


KANSERE YOL AÇIYOR


“Türkiye’deki sınır değerler Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği değerlerle uyumlu değil. PM 2,5 gibi akciğer hastalıklarına neden olan kirleticiye...