20 / 04 / 2024

Ankara-Niğde Otoyolu inşaatı

Ankara-Niğde Otoyolu inşaatı

Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu'nun 2020'de açılması planlanıyor. Proje kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun temeli atıldı!

Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni yapıldı. Törene Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Proje ile Ankara'dan Niğde'ye varış süresi yarı yarıya azalacak.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ihale süreci tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ankara-Niğde otoyolunun ihale süreçlerini tamamladıklarını belirtti.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

İzmir'de 6 kişinin öldüğü otel inşaatındaki vinç kasasında son dakika gelişmesi! Tutuklu sanıklar tahliye edildi!

İzmir'de, otel inşaatında kule vincin devrilip 6 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı olayda, 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında mağdur ailelerden 5'inin daha şikayetini geri çektmesi üzerine, Tutuklu sanıklar, kontrol şartıyla tahliye edildi.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

Eylül'de 1143 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinde, 2021 Eylül'de, Eylül 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 4 gerilediği açıklandı. Eylül 2021'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 481’i ticaret, 1651’i imalat ve 1143’ü inşaat sektöründe kuruldu.

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara Altındağ'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda 2 işçi yaşamını yitirdi.

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Melih Gökçek Dubai'de inşaat şirketi kurdu iddiası!

Görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2004'te, 2 belediye şirketinin yüzde 49 ortaklık ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’de bir inşaat şirketi kurduğu belirlendi.

Ankara-Niğde Otoyolu TBMM gündeminde!

Ankara-Niğde Otoyolu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Niğde Otoyolu meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Yap-İşlet-Devret modeliyle ERG şirketi tarafından inşa edilen Ankara-Niğde Otoyolu’nu TBMM’ye taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırlandı.

Ankara-Niğde Otoyolu ile yılda ne kadar tasarruf edilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılış töreninde bu otoyol ile yıllık 1 milyar 628 milyon TL tasarruf sağlanacağını belirtmişti.

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı hizmete açılıyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birinci ve üçüncü kesimleri hizmete açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu defa 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de hizmet verecek.

Ankara-Niğde Otoyolu inşaatı Haberi

Ankara-Niğde Otoyolu inşaatı

Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlaması planlanan Ankara-Niğde Otoyolu'nda çalışmalar hızlandı. 2020'de açılması planlanan proje ile uluslararası öneme sahip ulaşım ağı oluşturulacak.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen Ankara-Niğde Otoyolu'nda çalışmalar devam ediyor. Kapasite artırımına giden üstlenici firma, makine-ekipman ve işçi sayısını iki katına çıkartarak çalışmalara devam ediyor. 

Toplam 164 mühendis, 100 tekniker ve 3 bin 964 işçinin çalıştığı projede bin 492 ekipmanla günlük 500 bin metreküp toprak, bin 500 metreküp beton ve 200 ton demir kullanılıyor. Otoyolun Niğde bölümünde yol dolgu ve yarma, alt ve üst yapı ile menfez ve viyadük çalışmalar sürüyor. 

Ankara'nın Gölbaşı ilçesiyle Niğde Gölcük kavşağını kapsayan noktada hayata geçirilen proje toplam 330 kilometreden meydana geliyor. Ankara-Ahiboz arasında 30 kilometrelik kesimde 2x4, Ahiboz-Gölcük...