27 / 04 / 2024

ankara siteler

ankara siteler

Ankara’nın mobilya üretim merkezi Siteler, son yıllarda kötü günler yaşıyor. Marka değerini ciddi şekilde yitiren merkezin taşınması da gündeme gelince, özgün tasarımlarıyla ahşaba hayat verenler, Siteler’i ‘mobilya üssü’ haline getirecek projeler kurgulamaya başladı.

Siteler Mobilya Sarayı açılış için gün sayıyor!

Yapımına iki yıl önce başlanan Siteler Mobilya Sarayı’nda sona gelindi. 14 bin metrekarelik bina, mobilya esnafının rekabet gücünü daha da artıracak.

Mobilya sektöründe geçici daralmaya esnek taksit imkanı!

İthal ürüne getirilen ek vergi ile ivme kazanmasına karşın, son aylardaki siyasi belirsizlik, dövizdeki hareketler nedeniyle geçici durgunluk yaşayan mobilya sektörü, sorunu taksit sınırlandırmasının esnetilmesiyle gidermek istiyor.

Ankara Siteler'de yapılan Mobilya Sarayı Ekim'de hizmete açılacak!

Siteler'de imalatçılar için yapılmaya başlanan Mobilya Sarayı'nın ekim ayında hizmete açılacak olması mobilyacıları heyecanlandırdı.

Ankara Siteler teleferiğine iptal kararı çıktı!

Siteler teleferiğine iptal kararı çıktı. ANKARA 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş kararı değerlendirdi.

Mobilya merkezi Ankara Siteler'de 20 işyeri yandı!

Ankara Siteler’de bulunan bir fason kesim atölyesinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen 20 civarında işyerini saran alevler güçlükle söndürüldü

Mansur Yavaş'tan Siteler esnafına metro sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Esenboğa Havalimanı metro projesine öncelik vereceğini söyleyerek, Siteler esnafına metro sözü verdi.

Ankara'ya 4 yeni raylı sistem müjdesi!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Aydınlıkevler-Siteler-Kuyubaşı- Havaalanı Hattı, Etlik Hastanesi-Forum Ankara Hattı, Dikimevi-Mamak Hattı ve Söğütözü-ODTÜ Hattı hükümet programına alındı” dedi.

Ankara Siteler’in küllerinden yeniden doğacak!

Altyapı sıkıntıları nedeniyle Türk mobilya sektöründeki değerini kaybeden, Ankara Siteler’in küllerinden yeniden doğmasını sağlayacak formül, Başkent iş dünyasını da heyecanlandırdı.

Ankara Siteler İOSB'de sona gelindi!

Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü SİTELER İOSB son aşamaya geldiğini açıkladı. Oda, düzenlediği toplantıyla Elmadağ’a yapılması planlanan SİTELER İOSB’nin son durumunu Siteler esnafıyla paylaştı.

Ankara Siteler Mobilya Teşhir Yeri projesi açılışa hazır!

Siteler esnafının kalkınmasını sağlamak, Başkent’i yeniden mobilya sektörünün bir numarası haline getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ‘Mobilya Teşhir Yeri Projesi’, açılışa hazır hale getirildi.

Ankara Siteler mobilya üssü olacak!

Ankara’nın mobilya üretim merkezi Siteler, son yıllarda kötü günler yaşıyor. Marka değerini ciddi şekilde yitiren merkezin taşınması da gündeme gelince, özgün tasarımlarıyla ahşaba hayat verenler, Siteler’i ‘mobilya üssü’ haline getirecek projeler kurgulamaya başladı.

ANKAFF 4. Ankara Mobilya Fuarı açıldı!

Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği’nin (ANSİMOD) düzenlediği “ANKAFF 4’üncü Ankara Mobilya Fuarı”, ATO Congresium’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışa Emrullah İşler ve Murat Alparslan, İlhan Erdal, ATO Başkanı Salih Bezci katıldı.

Ankara'da genetik hastalıklar tanı merkezleri hizmete açıldı!

Türkiye’nin en kapsamlı genetik hastalıklar tanı merkezlerinden biri Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Siteler Semt Polikliniğinde hizmete girdi.

Ankara Mobilyacılar Sitesi yeniden inşa edilmeli!

Siteler GİAD Başkanı Yönetimi, "TOKİ'nin Kayseri Mobilyacılar Sitesi projesini Ankara'ya da istiyoruz" dedi, TOKİ Başkanı'na, "Bunu yapın, tarihe geçin" çağrısında bulundu.

Ankara Siteler'de yapılan Mobilya Sarayı Ekim'de hizmete açılacak!

Siteler'de imalatçılar için yapılmaya başlanan Mobilya Sarayı'nın ekim ayında hizmete açılacak olması mobilyacıları heyecanlandırdı.

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi.

Mesut Akgül: Fuarlar, mobilya sektörü için büyük fırsat

Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği'nin (ANSİMOD) öncülüğünde, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen fuarı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de ziyaret etti, fuarların önemini vurguladı.

Salih Bezci, 3. Ankara Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara ekonomisinin ana damarlarından birinin Siteler’deki mobilyacılık sektörü olduğunu belirtti.

ankara siteler Haberi

ankara siteler

Türkiye’nin dünya mobilya pazarında yüzde 1’lik payla 12’inci sırada olduğunu, Ankara’nın ise Türkiye sıralamasında 4’üncü sırada geldiğini anımsatan Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Genel Sekreteri, Q’ZENS Furniture&Interior Design ortaklarından Yılmaz Doğan, uzun yıllar kalitesi ile İtalya’ya rakip gösterilen Ankara Siteler’in ne yazık ki hak ettiği yerin çok altında kaldığını ifade etti.

Bu durumun Siteler’in çözülemeyen sorunlarından kaynaklı olduğunun altını çizen Doğan, “Siteler bir günde mobilya üretim sanayisini geliştirmediği gibi, bugünkü problemli günlerine de bir günde gelmedi. Ankara mobilya sanayisini ölüme doğru yavaş yavaş götüren ana argüman ‘değişime ayak uyduramamadır.’ Şu an tüm Ankara’nın kent için çok önemli bir değer olan Siteler’i ayağa kaldırmak için öncelikle ezber bozan yöntemlerle köklü değişikliklere gitmesi gerekiyor” dedi.

-Askeri tesislerle gelen umut-

Yılmaz Doğan, fiziksel koşulları...