18 / 04 / 2024

Ankara su sorunu

Ankara su sorunu

Nallıhan’da ASKİ’ye su aboneliği yapan mahalleler ile suyun bedava kullanıldığı mahalleler arasında kriz yaşanıyor. Abonelik işlemlerinin ardından fatura ödemeye başlayan mahalleli, muhtarı suçluyor, muhtarlar dertli...

Bakan Eroğlu: Ankara’nın içme suyu problemi yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şu an Ankara’nın içme suyu problemi yok. Yağışlar da geldiği için şu an bir sıkıntı yok." dedi.

Ankara'nın suyunda problem var mı?

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısı ile geldiği İscehisar ilçesinde vatandaşlarla bayramlaşarak Ankara'nın suyunu değerlendirdi. Eroğlu yaptığı açıklamada 'Ankara'nın suyunda problem yok' dedi.

Bakan Eroğlu: Ankara'nın suyunda problem yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı'nın son günü memleketi Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde kaymakamlığın düzenlediği bayramlaşma törenlerine katıldı. Eroğlu "Ankara'nın suyunda problem yok" dedi

ASKİ'den başkentte satılık 3 arsa ve 1 arazi!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Ankara'da yer alan 3 arsa ve 1 araziyi satışa çıkardı. 

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Ankara Gölbaşı’ndaki imar planı sorunu çözüldü!

Ankara Gölbaşı’ndaki  74 parselde yaşanan imar planı sorunu çözüldü. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaşanılan problemin kesin olarak çözümlendiğini söyledi. Bu parselde bulunan üç okula yeni alan açıldığı belirtildi. 

Ankara Yenimahalle için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, İvedikköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

ASKİ'da 50 milyon TL'ye satılık 20 imarlı arsa!

Ankara Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) 20 adet imarlı arsayı toplam 50 milyon 932 bin 895‬ TL'ye satışa çıkardı...

Ankara Soğuk Su Milli Parkı'na Diyanet'ten eğitim merkezi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Soğuk Su Milli Parkı içindeki 10 bin 758 metrekarelik arazide merkez inşa edecek..

Ankara Çubuk'ta imar sorunu çözülüyor!

Ankara'da kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Çubuk'ta imar sorunu çözülüyor.

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Ankara'daki Yamak-Emirler mahalleleri arasındaki yol sorunu mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın Haymana ilçesinde yer alan Yamak-Emirler mahalleleri arasındaki yol sorunu meclis gündemine taşındı..

Ankara su sorunu Haberi

Ankara su sorunu

Nallıhan’da ASKİ’ye su aboneliği yapan mahalleler ile suyun bedava kullanıldığı mahalleler arasında kriz yaşanıyor. Abonelik işlemlerinin ardından fatura ödemeye başlayan mahalleli ile karşı karşıya kaldıklarını belirten muhtarlardan Musa Özmen, “ASKİ’ye abone olduk diye suçlu ilan edildik” dedi.


Ankara’ya 160 kilometre uzaklıktaki Nallıhan’da, mahalleler arasında su aboneliği krizi yaşanıyor. İlçede, Büyükşehir Belediye Kanunu’ndaki Bütünşehir Yasası ile mahalle olan 81 köyden bazıları ASKİ’ye başvurarak su aboneliğini yaptırırken, bazılarında hala kaçak su kullanılıyor. ASKİ’nin su aboneliği konusunda 2014’ün eylül ayında gönderdiği yazının ardından mahalledeki 46 hanenin su sayaçlarını taktırarak aboneliğini tamamladığını belirten Belenören Mahallesi Muhtarı Musa Özmen, yaşanan krizden şikayetçi. ASKİ’ye abone olmayan mahallelerdeki vatandaşlar ile muhtarların, “Bedava su kullanmaya devam ediyoruz. Siz niye abone oldunuz” diyerek kendileriyle dalga geçtiğini ifade eden Özmen,...