25 / 04 / 2024

ankara turizm

ankara turizm

Ankara Polatlı’nın tarihi değeri Gordion Antik Kenti, Avrupa Miras Günleri günleri kapsamında etkinliklerle tanıtılacak. Başkan Yıldızkaya, “Polatlı’nın sahip olduğu tarihi miras, dünyada tanıtılmış olacak” dedi.

Seçim Aydın: Ankara turizmde atağa geçecek!

Seçim Aydın, başkent Ankara 'nın ilerleyen günlerde turizmde atağa geçeceğini belirterek, " Ankara özellikle medikal ve termal sağlık turizminde marka şehirler arasına girecek " dedi.

Salih Bezci: Ankara turizmin de başkenti olabilir!

Salih Bezci, tarihte üç medeniyete ev sahipliği yapan Ankara'nın rahatlıkla turizmin de başkenti olabileceğini belirterek, "Ankara tarih, kültür ve sağlık turizmi için çok elverişli bir yerleşim. Şehrimizde eskiçağdan başlayan bir zengin birikim var" dedi

Alaaddin Yüksel: Turizm'de Ankara markası yaratacağız!

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, "Dünya Turizm Günü" dolayısıyla Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar ve Ankara'da faaliyette bulunan turizm sektörü yöneticileri katıldı.

İstanbul ve Ankara'da 170 bin TL'den başlayan fiyatlarla 5 adet arsa satılıyor! 

İBB ve Mabel Mamak Turizm İnşaat A.Ş., İstanbul ve Ankara illerinde yer alan toplam 5 adet arsayı 170 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

Ankara 06 Yapı Dekorasyon İnşaat Mimarlık Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ankara 06 Yapı Dekorasyon İnşaat Mimarlık Otomotiv Gıda Ve Turizm Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ankara 06 Yapı Dekorasyon İnşaat Mimarlık Otomotiv Gıda Ve Turizm Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Gaziosmanpaşa'da yapıldı.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Ütopya Turizm İnşaat'ın 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Aralık'ta!

Ütopya Turizm İnşaat'ın gündem maddelerini görüşmek üzere 16 Aralık 2020 Çarşamba Günü Saat 11.00'da 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının, Çankaya Mah. Çankaya Cad. No: 28 /5 Çankaya / ANKARA adresinde bulunan Şirketimiz merkezinde yapılmasına karar verildi. 

Ankara Vera Point projesi geliyor! Yeni proje!

Çelikoğlu Kuyumculuk İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ.'nin Ankara'da hayata geçireceği yeni projesi Vera Point için ÇED süreci başladı.

Karacabay Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ankara Caddesi Şubesi açıldı!

Karacabay Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ankara Caddesi Şubesi bugün Fatih'te 10 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Ever Turizm konkordatoya gitti!

Ever Turizm, gelecek planları yapan turizm grubu sürpriz bir şekilde konkordatoya gitti. Dava Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. Mahkeme önce geçici tedbir kararını vermiş, ardından da süreyi uzatmış.

Bağdat Aktaş Turizm Otelcilik Ankara Yenimahalle'de otel yapacak!

Bağdat Aktaş Turizm Otelcilik, Ankara Yenimahalle'de 160 oda ve 220 yataklı otel inşa edecek. Otel 2019'da hizmete açılacak..

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kiralık gişeler! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 53 müze ve örenyeri gişe 9 yıl süreyle kiraya verilecek. geçici teminat tutarı 20 milyon TL olan ihalede muhammen bedel yıllık  153.5 milyon TL olarak belirtiliyor.  İhale 24 Ekim ’de Ankara ’da gerçekleştirilecek. 

Ankara Turizm Otelcilik Okulu yıkımı ve imar planı TBMM'de!

Ankara Turizm Otelcilik Okulu binasının yıkımına, binayla ilgili asbest tespiti yapılıp yapılmadığına ve alanla ilgili imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı...

ankara turizm Haberi

ankara turizm

Polatlı’nın tarihi değeri Gordion Antik Kenti, Avrupa Miras Günleri günleri kapsamında etkinliklerle tanıtılacak.


Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’yle Avrupa Miras Günleri Protokolü imzaladıklarını, protokol kapsamında eylül ayının son haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. 


Gordion ve diğer ören yerlerinin tanıtımını yapacaklarını bildiren Yıldızkaya, “Polatlı’nın sahip olduğu tarihi miras, web siteleri vasıtasıyla dünyada tanıtılmış olacak” dedi.


Hürriyet...