20 / 04 / 2024

Ankara Ulus kentsel dönüşüm

Ankara Ulus kentsel dönüşüm

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

Ankara Ulus'taki dönüşüm Hacı Bayram'ın etrafına yayılacak!

Büyükşehir, gecekondulardan kurtulamayan Hıdırlıktepe, Atıfbey ve İsmetpaşa için düğmeye bastı. Başkan Gökçek, bu üç bölgeye Ankara evleriyle yeni bir şehir kuracaklarını ifade etti.

Ankara Ulus'ta kentsel sit alanına izinsiz büfe kuruldu!

Ulus Anafartalar’da, kentsel SİT alanı içerisinde yer alan tescilli taşınmazın yanı başına bir gece yarısı kondurulan büfe, bölge esnafını ayağa kaldırdı.

Ankara Ulus ve çevresinde kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor!

Ulus ve çevresinde 21. yüzyıl Başkentine yakışmayan çarpık ve plansız yapılaşmaların tek tek ortadan kaldırıldığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çalışmaların aralıksız sürdüğün açıkladı. .

Ulus'ta büyük değişim kapıda

Ankara Ulus'ta yapılacak tarihi kent ve kentsel dönüşüm ve gelişme projesine tepkiler büyüyor. Projeye kim? Neden tepki gösterdi?

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

Ankara’da kentsel dönüşümde yapılmayan konutların belediyeye maliyeti 2,2 milyar TL!

Ankara'da Melih Gökçek döneminde hayata geçirilmek üzere başlanan fakat tamamlanamayan "kentsel dönüşüm" projesi kapsamındaki konutların belediyeye maliyeti 2,2 milyar lira olduğu açıklandı.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "4 bin 500 konut inşamızı iki yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz" dedi.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde tahliye gerginliği!

Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde tahliye süreci başladı.  Güney Kore gazisi olan 92 yaşındaki Veli Atasoy evden çıkmak istemiyor. 

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

TOKİ Ankara Kalecik kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni projeler için start veren TOKİ, Ankara Kalecik Çansakale Mahallesi ve Halitçeviri Mahallesi projesi kapsamında 244 yeni konut inşa edecek.

Ankara'da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

Geçtiğimiz pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 100’ün üzerindeki projesinin temelinin atılması ve açılışı sebebiyle bir tören gerçekleştirildi.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 4, 5 ve 6'ıncı etaplarda yer alan 2 bin 376 konut ve ticari alanların yapım işi için ihale gerçekleştirdi.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 4, 5 ve 6'ıncı etaplarının ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm ihalesi 6 Ağustos'ta!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 4, 5 ve 6'ıncı etaplarının ihalesini 6 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek.

Ankara Ulus kentsel dönüşüm Haberi

Ankara Ulus kentsel dönüşüm

OHAL’i gerekçe göstererek atılan fırsatçı adımlara bir yenisi daha eklendi. Geçen haftalarda “kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması” amacıyla Malazgirt Bulvarı’nda “bina yıkan” Ankara Valiliği, yine aynı gerekçeyle bu kez Ulus’ta 17 binayı yerle bir etti.


Gerekçe ‘kamu düzeni ve esenliği’

Ankara Valisi Ercan Topaca, 24 Şubat’ta OHAL’i gerekçe göstererek yıkım kararı çıkarttı. Karar yazısında, “Kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla, belirtilen alanda tehlike arz eden binaların 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 9/f ve 11. Maddeleri gereğince Ankara Büyükşehir Belediyesince ivedi olarak yıkımlarının sağlanması…” denildi. Valilik kararının ardından hafta sonu Kılıçlı ve Telgraf Sokak’a Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait yıkım ekipleri ile çok sayıda polis ekibi geldi. Binaların yıkılacağını belirten ekiplere tepki gösteren Ulus esnafı, yargı sürecinin devam ettiğini ve yargıdan çıkacak kararın...