25 / 04 / 2024

ankara üst geçit

ankara üst geçit

AÜ Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri arasında planlanan ancak tarihi binaların siluetini bozduğu gerekçesiyle ile iptal edilen üstgeçit projesini yeniden çizen ASKİ, Koruma Kurulu'na ikinci kez sundu

Ankara'da üst geçit çöktü!

Alınan bilgiye göre, Keçiören Etlik Caddesi üzerinde lokanta bulunan bir üst geçit çöktü. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans gönderildi.

Ankara'da üst geçitte çökme tehlikesi yaşandı!

Ankara'da üst geçitte çökme tehlikesi yaşandı. Mithatpaşa Caddesi'ndeki çökme tehlikesi yaşanan üst geçit, kaplama ve üstündeki kaldırım taşları söküldükten sonra geçişlere kapatıldı, cadde, çalışmaların ardından trafiğe açıldı.

Ankara'da paratonersiz üst geçitler için çalışma başlatılıyor!

Eskişehir, İstanbul ve Konya yolu gibi ana arterlerde yerden metrelerce yüksekteki bazı üst geçitlerde paratoner bulunmadığı ortaya çıktı. Belediye yetkilileri, paratonersiz üst geçitler için "Hemen çalışma başlatıyoruz" dedi.

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik kısmı tamamlandı!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. Otoyolda bugüne kadar 4 viyadük, 21 köprü, 22 üst geçit, 110 alt geçit, 593 menfez hayata geçirildi.

Lüleburgaz'da üst geçit yıkıldı! Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı!

Lüleburgaz'da E-5 karayolu üzerinde damperi açılan kamyon üst geçide çarptı. Kazada kamyon şoförü yaralanırken, üst geçidin yıkılmasıyla Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı.

Balıkesir'de üst geçit için protokol imzalandı!

Balıkesir'de 14 Kasım'da açılacak 10Burada AVM önüne üst geçit yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu ile Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu arasında protokol imzalaması yapıldı. 

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Zonguldak Gökgöl Mağarası Mevkisine sosyal donatılı üst geçit!

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Gökgöl Mağarası mevkisine sosyal donatılı üst geçit projesini açıkladı.

Erenler ADA AVM'ye yeni üst geçit!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Erenler ADA AVM bölgesine yeni bir üst geçit inşa ediyor.

Ankara Büyükşehir'den iki yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği yaya üst geçitleri hizmete açıldı

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitleri ne olacak?

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitlerin kaldırılmasına ya da kullanımlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ankara Büyükşehir'den 5 yeni üst geçit!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi yapımını tamamladığı 5 yaya üst geçidini hizmete aldı.

Sakarya Ada AVM üst geçit projesinin inşaatı başladı!

Sakarya Erenler'de yer alan ADA AVM önüne kazandırılacak Üst Geçit Projesi’nde çalışmalar başladı.

Büyükçekmece’de kaçak hafriyata geçit yok!

Büyükçekmece Belediyesi kaçak hafriyat dökümüne geçit vermiyor. Belediye bu kapsamda ilçe sınırları içerisine kaçak döküm yapan hafriyat araçları suçüstü yakaladı ve polise teslim etti.

Ada AVM üst geçit projesinde çalışmalar başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada ADA AVM önüne inşa edilecek olan üst geçidin ihalesinin gerçekleştiğini belirtti.

ankara üst geçit Haberi

ankara üst geçit

Samsun yolunun ortadan ikiye böldüğü Ankara Üniversitesi'nin (AÜ) Dışkapı'daki kampusunda okuyan öğrenciler iki yerleşke arasında derslere gidip gelmekte güçlük çekiyordu. Zaman zaman derse yetişebilmek için 2 kilometrelik yolu yürümek yerine araçların süratle geçtiği Samsun yolundan karşıya geçerek ölüme meydan okuyorlardı. Özellikle Ziraat Fakültesi öğrencilerinden gelen şikâyetleri değerlendiren AÜ Rektörlüğü, Büyükşehir'den bölgeye bir üstgeçit yapılmasını talep etti. 


SİLUET İTİRAZ I GELDİ 

Üstgeçidin yapımı için görevlendirilen ASKİ, Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi'ni birbirine bağlayan, üzerinden yaya ve araçların geçebileceği bir üstgeçit projesi çizdi. Yapılan üstgeçidin bütçesine kadar her şey hazır olmasına rağmen tam kazma vurulmak üzereyken ASKİ, beklenmedik bir itirazla karşılaştı. Veterinerlik Fakültesi'nin bulunduğu bölgedeki tarihi yapıların siluetini bozacağı iddiası nedeniyle gelen itirazların üzerine üstgeçit konusu Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na taşındı....