19 / 04 / 2024

Ankara Valiliği asbest açıklaması

Ankara Valiliği asbest açıklaması

Yıkımı durdurulan eski Havagası Fabrikası’yla ilgili Ankara Valiliği dün bir açıklama yaptı. Açıklamada, halk sağlığını tehdit edecek bir durumun olmadığı kaydedildi.

Ankara Valiliği'nden satılık 4 arsa! Başkentte arsa arayanlar dikkat!

Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ankara Çankaya'da yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 26 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yalova Valiliği Yürüyen Köşk arazisinin Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiasını yalanladı!

Yalova Valiliği yaptığı açıklamada Millet Bahçesi olarak hizmete açılacak olan taşınmazın Yürüyen Köşk arazisinde kaldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

İstanbul Valiliği'nden kamu binalarının güçlendirilmesi için ihale daveti!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin (İPKB) İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi'ne (İSMEP) göre İstanbul'da yer alan kamu binalarının güçlendirilmesiyle ilgili ihale daveti Resmi Gazete'de yayımlandı.

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Burdur Valiliği yaptığı açıklamada Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi yapan sorumlu firma hakkında izinsiz ve usulsüz çalışma yaptığı gerekçesiyle idari ve adli süreç başlatıldığını açıkladı.

Rönesans Holding'ten koronavirüsle mücadeleye destek için 8 milyon lira bağış!

Rönesans Holding, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek olmak amacıyla Ankara Valiliği'ne 8 milyon TL'lik bağışta bulundu.

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul itirazları hakkında açıklama!

Kanal İstanbul projesini ÇED raporuna olumlu kararı verilmesinin ardından, vatandaşlar il müdürlüklerinde karara itiraz etmek için dilekçe yazmıştı. Dilekçeleri inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, itiraz konularının ÇED raporunda değerlendirdiğini belirtti...

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “Kanal İstanbul ÇED raporuna yapılan itiraz başvuruları” hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada itiraz dilekçelerinin benzer içerikte olduğu ve nihai ÇED raporu kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Malatya Valiliği depremzedelere 6 bin TL kira yardımı yapacak!

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada depremzedelere 6 bin lira kira yardımı yapılacağı belirtildi...

Mistral GYO'nun İzmir Valiliği davasında istinaf başvurusu reddedildi!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir Valiliği aleyhine İzmir 4. İdare Mahkemesinde açılan dava hakkında açıklama yapıldı...

Malatya Valiliği depreme ilişkin son durumu paylaştı!

Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra başlatılan çalışmalara dair Malatya Valiliği'nden son durum değerlendirmesi yapıldı...

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Tartışmalara yol açan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri ardından şimdi 'Kanal Ankara' projesi için adım atıldı...

Malatya Valiliği: Ağır hasarlı binalara girilmemeli!

Malatya Valiliği, Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen kentte 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 226 kişinin yaralandığını, bazı konut ve yapılarda hasar oluştuğunu duyurdu...

Ankara Valiliği asbest açıklaması Haberi

Ankara Valiliği asbest açıklaması

Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Şubat’ta yıkımına başladığı ancak meslek odalarının ‘asbest yayılıyor’ iddiasıyla itiraz ettiği ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı eski Havagazı Fabrikası’ndaki asbest tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Valilik tarafından temin edilen laboratuvar analiz sonuçlarının oluşturulan komisyon tarafından incelendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


NUMUNELER ALINDI

“Havagazı Fabrikası binası çevresinden ve tesis içerisinden, havadan ve topraktan alınan numunelerin analiz sonuçları değerlendirilmiş, henüz yıkımı yapılamamış binada asbest varlığı görülmüş ancak havada asbest yayılımının söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Elde edilen veriler ışığında, hâlihazırda halk sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığı anlaşılmıştır. 


VALİLİK DENETLEYECEK

Bundan sonraki süreçte, asbest içerdiği anlaşılan, yıkımı yapılmamış yapıların mevzuata ve teknik kriterlere uygun şekilde ilgili kurumların ve Valiliğimizin denetiminde yıkımı sağlanıp, atık yönetimi kontrollü olarak yapılacaktır. Alınacak numunelerle de...