28 / 03 / 2024

Ankara Yaşamkentte cadde belirsizliği

Ankara Yaşamkentte cadde belirsizliği

Bütünşehir Yasası’yla 2012’de Çankaya Belediyesi’ne, 2014’te de Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan Yaşamkent 3250. Cadde’de emlak vergisi krizi yaşanıyor.

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

Ankara'ya 4 milyar 750 milyon TL'lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, raylı sistem uzatma hatları için düğmeye bastı. Projeye göre, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hattı uzatılacak.

Bayraktar İnşaat'tan Ankara'ya 3 bin yeni konut geliyor! Adres Ankara evleri satışta! Yeni proje!

Bayraktar İnşaat tarafından Ankara'ya 26 bloktan oluşan toplam 3 bin konutluk yeni proje geliyor. Peki Adres Ankara Evleri fiyatları ne kadar? Adres Ankara Evleri ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul-Ankara otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ikinci otoyol için çalışmalara başlandı. “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması planlanan yeni otoyol Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek.

 Evim Mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Ankara'ya gidiyor...

TOKİ'den Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım!

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Ankara'ya Çamlıca benzeri kule inşa edilecek!

İstanbul'da inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çamlıca Kulesi'nin benzeri Ankara'ya geliyor. Kulenin Dikmen Çaldağ bölgesinde yapılması bekleniyor.

Uğur Okulları'ndan Ankara'ya yeni kampüs!

Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, başkent Ankara Doğukent Kampüsü'nde de öğrencilerle buluşacak. 

Ankara'ya 39.27 kilometre bisiklet yolu yapılacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, hayata geçirdiği mega projeler ile fark oluşturuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilecek olan bisiklet yolu projesinin detaylarını anlatan Şimşek “Ankara’ya bisiklet köprüsü kuruyoruz. Ankaralılar doğa ile iç içe pedallarını çevire

Ankara'ya yapılacak Adalet Sarayı'nın proje görselleri ilk kez paylaşıldı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'ya yapılacak yeni Adalet Sarayı'nın görsellerini paylaştı.

Konut mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağduru Ankara’ya gidiyor. Mağdurlar kurulan komisyona destek vermek için Tüm Parti Genel başkanları, Adalet Komisyonu ve Alt Komisyon üyeleri ile görüşecek.

İnşaatı duran Karşıyaka Stadı için Ankara'ya heyet gidecek!

Açılan davalar nedeniyle inşaatı duran Karşıyaka Stadı için Turgay Büyükkarcı geniş bir heyetle Ankara'ya gitmeyi planlıyor. 

Ankara Yaşamkentte cadde belirsizliği Haberi

Ankara Yaşamkentte cadde belirsizliği

Bütünşehir Yasası’yla 2012’de Çankaya Belediyesi’ne, 2014’te de Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan Yaşamkent 3250. Cadde’de emlak vergisi krizi yaşanıyor. Tapu kayıtlarında Çankaya Belediyesi’ne bağlı gözüken 3250. Cadde sakinleri, bir önceki yıl olduğu gibi bu yıl da emlak vergisinin ilk taksidini Çankaya Belediyesi’ne yatırdı. Ancak, Etimesgut Belediyesi’nde borçlu duruma düştüklerini öğrenen vatandaşlar, itiraz etse de sonuç değişmedi. Etimesgut ve Çankaya arasında sınır olan 3250. Cadde’de oturan vatandaşlar, yaşadıklarını Ankara Hürriyet’e anlattı. Durumdan şikayetçi Karevler Sitesi sakinleri,  “Emlak vergisinin ilk taksidini Çankaya Belediyesi’ne ödedik ama Etimesgut Belediyesi’nde hala borçlu görünüyoruz. Bu durumu dile getirdiğimizde ise ‘Çankaya’ya değil bize ödeyeceksiniz deniyor’. Ne yapacağımızı şaşırdık”...