16 / 04 / 2024

Ankara YHT Garı ihale ödenek

Ankara YHT Garı ihale ödenek

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine ve ihaleyi alan firmaya 2017-2019 yılları arasında ödenen tutar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Bursa'da hayata geçirilen Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu katılım sağladı. 

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda performans testleri yarın başlıyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, performans testleri yarın saat 08:00'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacak yüksek hızlı trenle başlatılacak. 

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattı 2 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, binlerce yıllık medeniyeti, kültürü ve zenginlikleriyle Anadolu'nun kalbi olan Kayseri'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

Anafartalar- Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşti.

Ankara YHT Garı ihalesi meclis gündeminde!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesi ve firmaya verilen yolcu garantisi nedeniyle yapılan ödeme meclis gündemine taşındı. CHP'li Yılmazkaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa-Ankara YHT'nin ne zaman açılacağı mecliste!

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme YHT Garı projesine yine itiraz edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy’deki “Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı” projesi planları için İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını üst mahkeme kaldırdı...

Ankara YHT Garı ihalesi için ödenen tutar TBMM gündeminde!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine ve ihaleyi alan firmaya 2017-2019 yılları arasında ödenen tutar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara YHT Garı ihale ödenek Haberi

Ankara YHT Garı ihale ödenek

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine ve ihaleyi alan firmaya 2017-2019 yılları arasında ödenen tutara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın soruları:
1- Akar YHT Garı ihalesine kaç firma katılmıştır? Katılan firmaların vermiş olduğu ihale tutarları ne kadardır?

2- İhaleyi hangi firma almıştır? Firma kaç yıl Garı işletme hakkı elde etmiştir?

3- Firmaya yıllar itibari ile verilen yolcu garanti sayıları nedir? Yolcu başına verilen garanti tutar ne kadardır? 

4- Garanti yolcu nedeni ile 2017-20108-2019 yıllarında firmaya ödenen tutar ne kadardır?

5- Firmaya bunun düşünda verilen ticari alanların kiralanması, yer tahsisi, otopark gibi alanlar var mıdır? Varsa bu alanların veriliş şartları nelerdir? Bugüne kadar işletmeci...