23 / 04 / 2024

ankarada çöküntü

ankarada çöküntü

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Çankaya Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nin bir bölümünün, bölgede devam eden bir inşaatta, tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması nedeniyle çöktüğü bildirildi.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Toyota parça tedariği sıkıntısı yüzünden üretimi durdurma süresini uzattı

Pandemi döneminde başlayan parça tedariği sıkıntısı salgının etkisi hafiflemesine rağmen devam ediyor. Japon otomotiv devi Toyota, tedarik sıkıntısı nedeniyle üretime ara verdiği fabrikalarda işbaşı tarihini yeniden uzattı. İşte detaylar..

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Konut sektöründe sıkıntılı dönem telafi edildi!

Konut satışlarında konut kredisi faiz indirimleriyle başlayan toparlanma süreci devam ediyor. Haziran ayındaki artışla nisan ve mayıs ayındaki sıkıntılı dönem telafi edildi.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acil toplanma alanlarıyla ilgili İstanbul sıkıntıdadır!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbul depremi ile ilgili "Acil toplanma alanlarıyla ilgili şehrimiz sıkıntıdadır, nokta" ifadelerini kullandı...

ankarada çöküntü Haberi

ankarada çöküntü


Ankara Büyükşehir Belediyesince, Çankaya Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nin bir bölümünün, bölgede devam eden bir inşaatta, tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması nedeniyle çöktüğü bildirildi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Mercan Caddesi'nin bir petrol istasyonu yakınındaki bölümünde, saat 22.30 sıralarında yaklaşık 7-8 metre derinliğinde çökme meydana geldi. Çökme sonucu petrol istasyonu hizasında bulunan taş duvarlarda da hasar oluştu.


Çökmenin akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.


Olay yerinde inceleme başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yoldaki çökmenin, komşu parselde devam eden inşaatta tekniğine uygun yapılmayan kazı ve forekazık sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını belirledi.  


Çökme sonucu altyapı sistemlerinin de tahrip olduğu bölgede, yaşanan kısa süreli su kesintisi, ekiplerin çalışmasıyla giderildi. 


Doğalgaz ve enerji hatlarındaki hasarın giderilmesi için...