20 / 04 / 2024

ankaranın cazibe merkezleri

ankaranın cazibe merkezleri

Ankaralılar, konut seçiminde tercih edilen semtler şirketler tarafından büro olarak kullanılmaya başlayınca iş merkezlerinin yoğunluğundan kurtulmak için Eskişehir yolu, Çayyolu-Ümitköy güzergahındaki konutları tercih etmeye başladılar.

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesinde!

Orta Doğu'nun cazibe merkezleri arasında yer alan Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesine ulaştı...

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Kırsalda cazibe merkezleri oluşturulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi" başlattıklarını söyleyerek, projeyle 30 bin haneye ulaşılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı...

Cazibe Merkezleri Programı desteğinin detayları belli oldu!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında 2018/11201 Sayılı Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile desteğin detayları belli oldu..

Cazibe merkezlerinin şartları değişti!

Az gelişmiş illerdeki yatırım ortamını canlandırmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programının içeriği değişti. Uygulamanın kapsamı biraz daraltıldı. Bu tür desteklerin sürdürülmesi bölgesel kalkınma için büyük önem taşıyor...

Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar'da açıklandı. Peki, Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller!

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller hangileridir? Hangi illerde yapılacak teşvik belgesi müracaatları karar kapsamında değerlendirilecek?

Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır?

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamında desteklenmesine karar verilen yatırımlar nelerdir? Cazibe merkezlerine hangi destekler yapılır?

ankaranın cazibe merkezleri Haberi

ankaranın cazibe merkezleri


Önceleri cazibe merkezi konumundaki Maltepe, Mebusevleri, Gaziosmanpaşa ve Çankaya'da iş merkezleri yoğunlaşınca, konutlarda "kiralık-satılık büro" ilanları boy göstermeye başladı.


Avrupa Emlakçılar Birliği Türkiye Temsilcisi ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ali Taylan, konut tercihinin, sosyal, ekonomik yapı ve kişisel isteklerle doğru orantılı olarak dönemsel değişim gösterdiğini söyledi.


Ankara'da geniş bir perspektifte ele aldıkları gelişim akslarının, her bölge ve semtte kendi şartları çerçevesinde talep aldığını ifade eden Taylan, bu taleplerin belirlenmesinde, fiyat, sosyal yaşam, sosyal çevre, merkezlere yakınlık, ulaşım kolaylığı ve çevre alışkanlıkları gibi bir çok kriterin rol oynadığını bildirdi.


-CAZİBE MERKEZLERİNDE DEĞİŞİM-


Birçok şehirde olduğu gibi Ankara'nın da cazibe merkezlerinin artık değiştiğini bildiren Taylan, bir zamanlar Başkentin en gözde yeri Gaziosmanpaşa, Çankaya olurken, şimdilerde Eskişehir yolu çevresinin en çok tercih edilen...