26 / 04 / 2024

Ankaranın ilk özel arkeoloji müzesi

Ankaranın ilk özel arkeoloji müzesi

Ankara'da bir işadamının 50 yılı aşkın bir sürede topladığı tarihi eser koleksiyonlarının yer aldığı Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenle açıldı.

İdefix'ten Babalar Günü'ne özel teknolojik ürünlerde dev kampanya! İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de kültür ürünleri denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan idefix, Babalar Günü'ne özel teknolojik ürünlerde yepyeni bir kampanya düzenledi! İşte kampanyada öne çıkan ürünler ve 15 Haziran 2022 fiyat listesi....

İdefix'ten Babalar Günü'ne özel 500 TL alışverişinize 100 TL hediye! İşte 8 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de kültür ürünleri denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan idefix, Babalar Günü'ne özel yepyeni bir kampanya düzenledi! İdefix'ten Babalar Günü'ne özel 500 TL alışverişinize 100 TL hediye! İşte kampanyada öne çıkan ürünler ve 8 Haziran 2022 fiyat listesi....

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Dünyanın ilk özel konut yatı görücüye çıktı!

Dünyanın ilk özel konut yatı projesi Somnio'un iç tasarımından ilk kareler görücüye çıktı. Fiyatı 11.2 milyon dolardan başlayan bu evlerin sahipleri davet veya tavsiye ile seçilmiş kişiler olacak.

Batışehir'den Sevgililer Günü'ne özel Barselona tatili!

Ege Yapı, “Türkiye’de tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesi” Batışehir’de 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel düzenlediği kampanya ile Barselona’da 4 gece 5 gün, çift kişilik rüya gibi bir tatil hediye ediyor.

İlk özel havaray Vadistanbul'a geliyor!

Türkiye'nin ilk özel havarayı, Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat'ın girişimleriyle Vadistanbul projesinde hayata geçiriliyor.

İlk özel havaray Vadistanbul ile geliyor!

Vadistanbul ile Türkiye’nin ilk özel havarayı geliyor. Vadistanbul projesini hayata geçiren Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığının yatırımlarıyla inşa edilen havaray, tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

İnşaat sektörü yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.5 küçüldü!

Türkiye İMSAD ’ın röporuna göre inşaat sektörü yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.5 küçüldü. Özel sektör inşaat harcamaları ise ilk çeyrekte yüzde 1.4 küçüldü

Beylikdüzü Kalekent'te Babalar Günü'ne özel indirim fırsatları!

Beylikdüzü Kalekent'te Babalar Günü'ne özel indirim fırsatları sunuluyor. Teslimlerin ilk etapta bu yıl aralık ayında gerçekleşeceği proje 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

EVvel İstanbul’dan Babalar Günü'ne özel yüzde 12 indirim!

12 – 22 Haziran tarihleri arasında Babalar Günü’ne özel tüm babaları yüzde 12 indirim fırsatı bekliyor. Babaların yükü hafifliyor. EVvel İstanbul, çocukların ilk kahramanı olan babalarına kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Kepez'in ilk özel toplu konut projesinde 687 daire inşa edilecek!

Kepez’de 2B çözümünden sonra ilk özel toplu konut projesini Ek-Pa inşaat hayata geçirmek için start verdi. Toptancı Hal arkasında 30 dönüm arazi üzerinde 687 konut yapılması planlanıyor.

Bursa Orhangazi'nin ilk özel okulunun temeli 30 Ağustos'ta atılacak!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde özel kolej açılacak. Coşkun Öztürk, Orhangazi’nin ilk özel kolejini yapmak üzere kurulan Orhangazi eğitim Yatırımları A.Ş.’ye genel koordinatör oldu.

1993 yılında Ambarlı'da ilk özel liman inşaatı devam ediyormuş!

1993 yılında Kumcular Derneği tarafından yaptırılan Ambarlı-Haramidere arasında 2 bin 400 metre uzunluğunda, 10 milyon ton kapasiteli, tam donanımlı ilk özel limanın inşaatı devam ediyormuş.

Ankaranın ilk özel arkeoloji müzesi Haberi

Ankaranın ilk özel arkeoloji müzesi

Çelik, işadamı Yüksel Erimtan'ın girişimiyle kurulan Özel Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, özel sektör tarafından sivil girişimle arkeoloji ve medeniyet eserlerine sahip çıkılmasının çok büyük öneminin olduğunu belirtti.


Bir ülkenin medeniyet eserlerine sahip çıkmanın büyük bir medeniyetçilik olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: "Bir millet, milliyetçilik ve medeniyetçilik biraraya geldiği zaman tarihe damgasını vurur. Tek başına kuru milliyetçilikten hiçbir şey çıkmaz, kendi eserlerini korumayan bir medeniyetseverlikten de hiçbir şey çıkmaz. Milliyetçilik ve medeniyet biraraya geldiği zaman bu tip bu eserleri koruyan güçlü hayat izleri ortaya çıkar. İnsanlığın ortak tarihi ve kültürel mirasına barbarca saldırılar yapılırken, ortaya koyduğumuz bu çalışmalarla, bu eserlerle bir daha Anadolu topraklarından tüm dünyaya bu toprakların sahip olduğu barış ve hoşgörünün sesini iletmiş oluyoruz."


"Ankara kültür-sanatta...