29 / 03 / 2024

Ankaranın yeni stadı için ilk proje Salih Bezciden

Ankaranın yeni stadı için ilk proje Salih Bezciden

Kente yapılması plannan yeni stat için 19 Mayıs’ın yıkılması tekrar gündeme gelirken, ilk proje ATO Başkanı Salih Bezci’den geldi: Yeni stadı İstanbul Caddesi’ne doğru kaydıralım...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Eskişehir Yeni Stadı yenilenecek!

Eskişehir Yeni Stadı'nın çatısındaki aksaklıklar nedeniyle kullanımına ara verildiği açıklandı. Statta çalışmalara yeniden başlanacak.

Göztepe'nin yeni stadı 26 Ocak'ta açılıyor! 

Göztepe Spor Kulübü'nün, 95 yıllık tarihinde kendi evi olacak ilk stadı, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi 26 Ocak'ta açılıyor. Göztepe yeni stadında ilk maçını Beşiktaş'la oynayacak...

Göztepe'nin yeni stadında heyecanlı bekleyiş!

Süper Lig ekibi Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, iyi mücadele eden bir Göztepe hedeflediklerini ve bu yolda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Palut, ''Yeni stadımız için taraftarlarımızın ve camiamızın yaşadığı heyecanına ben de dahilim'' dedi.

Estudiantes de La Plata'nın yeni stadı açıldı!

Arjantin'in Buenos Aires kentinde yeniden yapılan Estudiantes de La Plata takımının stadı görkemli törenle açıldı.

Göztepe'nin yeni stadı ikinci yarıda açılacak!

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, inşaatları süren yeni stadın 19. haftadaki Beşiktaş maçında açılacağını kaydederek “O gün locada olamam, maçı tribünde taraftarlarla birlikte izleyeceğim” açıklamasında bulundu.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

Yunanistan AEK'in yeni stadının kaba inşaatı bitti!

Yunanistan’ın önde gelen spor kulüplerinden olan AEK yeni stadının yapımında sona gelindi. İstanbul’dan Atina’ya göç eden Rumların kurduğu sarı-siyahlı kulübün başkentteki yeni stadının kaba inşaatı bitti.

Tottenham'ın 1 milyar sterline mal olan yeni stadının 14 özelliği!

Tottenham Hotspur, uzun süredir beklediği yeni stadyumuna dün akşam kavuştu. Muhteşem stat herkesi büyüledi. İşte Tottenham'ın 1 milyar sterline mal olan yeni stadının 14 özelliği...

Tottenham'ın yeni stadı bugün açılıyor! 

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın 1.2 milyar Euro'ya mal olan yeni stadı bugün hizmete açılıyor. Yeni stadın ilk maçı bugün oynanacak. 

Tottenham Hotspur yeni stadına kavuştu!

Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur, uzun zamandır beklediği yeni stadına resmen kavuştu. Londra'ya 800 milyon sterline mâl olan stattaki ilk maç, dün Tottenham ile Southampton'ın U-18 takımları arasında oynandı.

Tottenham'ın yeni stadı 3 Nisan'da açılacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Tottenham'ın yeni stadının 3 Nisan'da açılacağı duyuruldu. Yeni stadın yapımı için 1 milyar pound harcandı.

Adana’nın yeni stadı 2 aya hazır!

Adana'da yapımına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarındaki yeni stadın inşaatında sona yaklaşıldı. 33 bin kişi kapasiteli stadyumun 2 aya hizmete açılması planlanıyor.

Ankaranın yeni stadı için ilk proje Salih Bezciden Haberi

Ankaranın yeni stadı için ilk proje Salih Bezciden

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Eskişehir Yolu üzerine yapacağı yeni stadyum projesine, Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’nin ‘SİT alanı’ gerekçesiyle iptal kararı vermesinin ardından tüm gözler yeniden 19 Mayıs Stadı’na çevrildi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ardından ATO Başkanı Salih Bezci de yeni stat için 19 Mayıs alanını göstererek, “Yeni stadyumu İstanbul Caddesi’ne doğru kaydıralım, alanı Gençlik Parkı’yla birleştirip, büyütüp Central Park yapalım. Ulus’a ve şehrimize can katalım. Üstelik o bölgede gerçekleştirilecek geniş çaplı bir şehircilik projesiyle hem Ulus cazibe kazanır hem de yeni stadyum kamuya yük oluşturmadan gerçekleştirilmiş olur” dedi.


İtalyan Mimar Paolo Vietti Violi’nin mimari projesini çizdiği 19 Mayıs Stadyumu’nun 19 bin 209 kişi kapasiteli olduğunu belirten Bezci, 1936 yılında açılan bu stadyumun artık günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyledi. Stadyumun kent...