18 / 04 / 2024

annemin evini satabilir miyim

annemin evini satabilir miyim

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında hasta kişinin evini varisleri satabilir mi sorusuna yanıt verdi..

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahipleri ile kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, ev sahibinin hakları nelerdir? Ev sahibi kiradaki evini satabilir mi? Kiracı kira bedelini ödemezse ev sahibi ne yapabilir? İşte ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla...

Evimiz Kocaeli'de evini bugün al, kredini seneye öde!

Pekdemir İnşaat yepyeni bir kampanya başlattı. ‘Evini Bugün Al, Kredini Gelecek Sene Öde’ sloganıyla başlatılan kampanyadan faydalanmak için elinizi çabuk tutmalısınız.

Hasta kişinin evini aile fertleri satabilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında hasta kişinin evini varisleri satabilir mi sorusuna yanıt verdi..

Evini kiraya verenler ne yapmalı?

Evini kiraya vererek gelir elde etmek isteyen mal sahipleri, kiracıları ile yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalıyor. Peki, evini kiraya verenler ne yapmalı? Vergi ödemeli mi?

Evini kiraya verenler kaç lira vergi ödeyecek?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, elde ettikleri kira geliri için vergi mükellefi oluyor. Peki, evini kiraya verenler kaç lira vergi ödeyecek? Vergi ne zaman ödenecek?

Hülya Avşar Tarabya'daki evini 3 milyon dolara satıyor!

Tarabya'da kimsenin bilmediği bir villası olan Hülya Avşar, evini 3 milyon dolara satışa çıkardı. Avşar Kızı'nın Sarıyer'deki bir diğer köşkü de 10 milyon dolara alıcı bekliyor

Kirada oturup evini kiraya verenler kira vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kirada oturup evini kiraya verenler kira vergisi öder mi?

Evini kiraya veren ne kadar vergi öder?

2014 yılında evini kiraya veren ve 3.300 TL'den yüksek kira geliri elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2015 yılında evini kiraya veren ne kadar vergi öder?

Mai Residence'ta evini seç, ödemelere 1 yıl sonra başla!

Fer Yapı, Kartal’da inşa ettiği Mai Residence’da ev sahibi olmak isteyenler için ‘Yok Artık’ sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanyaya göre, konut alacaklar hiç para ödemeden evini seçip yerleşiyor, ödemeler ise bir yıl sonra başlıyor.

Baba evini oğluna satabilir mi?

Babanızın bir evi olduğunuzu ve oğlu olarak size satmak istediğinizi farz edelim. Peki, bir baba evini oğluna satabilir mi? Babanın evini oğluna satması için gerekenler nelerdir?

Canik Belediye Başkanı kentsel dönüşüm kapsamında kendi evini yıktı!

Samsun’un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı Projesi’nin 3. etabını başlatmak için çocukluğunun ve anılarının geçtiği baba evini iş makinesi ile yıkarak öncü oldu...

Dumankaya Hi-Fit: Eski evini getir, yeni evini al!

Dumankaya İnşaat imzası ile hayata geçirilen Dumankaya Hi-Fit Evleri İstanbul Bahçeşehir'de yükseliyor. Proje "Dumankaya Hi-Fit: Eski evini getir, yeni evini al" sloganı ile satışlarına devam ediyor.

Kiradaki evimi satabilir miyim?

Taşınmaz mal sahipleri, evini veya işyerini kira bedeli karşılığında bir başkasının kullanımına bırakabiliyor. Kiralamalarda, taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Peki, evizi kiraya verdiyseniz ve "Kiradaki evimi satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıt

annemin evini satabilir miyim Haberi

annemin evini satabilir miyim

Biz altmış yaş civarında üç kardeşiz, annemiz hayatta ama felçli ve alzheimer hastası. İki kardeş annemin evinde oturuyor. Annemin bakıma ihtiyacı var ama evde bakımı mümkün değil. Bakımını sağlayacak bir yere yatırmamız gerekiyor ama maddi imkanımız elvermiyor. Bakım masrafını karşılamak için anneme ait evi satmak zorundayız. Annemin evini biz satabilir miyiz? Bunu nasıl sağlarız?


Anneniz hayatta olduğu müddetçe annenize ait bu evi siz satamazsınız. 

Satabilmeniz için bir dizi hukuki işlem yapmanız şart. O da şu: Önce mahkemeye başvurup annenize vasi tayini isteyeceksiniz. Mahkeme annenizin durumu hakkında doktor raporu isteyecek. Doktor raporunda annenizin temyiz kudreti bulunmadığı yönünde olacak ve bu durumda aile fertlerinden biri annenize vasi olarak tayin edilecek. Ancak bununla bitmeyecek. Vasi tayininden sonra kendisinin bakımı için para gerekeceği ileri sürülerek...