19 / 04 / 2024

antalya 2b tapu

antalya 2b tapu

Antalya Kepez 'de, 2 - B probleminin çözümüyle yeni bir dönem başlıyor. Problemin çözülmesiyle 2B 'nin olduğu mahallelerde imarlı parsellerde de tapu verilebilir hale geldi.

Antalya Rüzgar Luxury 4'te hemen tapu fırsatı!

Erta Yapı tarafından  Antalya’nın en gözde ve yeni yerleşim merkezlerinden Lara’ya komşu olan Antalya Rüzgar Luxury 4'te hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. İşte detaylar...

Beklenen oldu! O ilde 2B tapu çalışmaları başlıyor...

Zonguldaklıların büyük heyecanla beklediği 2B tapuları hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Kenttin 7 ilçesinde 2/B çalışmalarını ihaleye çıkardı. İşte detaylar...

Antalya'da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılacak. İşte detaylar...

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

2b arazisi tapusu nasıl alınır?

2B arazisi için başvuruda bulunan kimseler, tapu sürecini merak ediyor. Peki, 2b arazisi tapusu nasıl alınır?

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Burcu Güneş üvey annesine tapu iptal davası açtı! 

Şarkıcı Burcu Güneş üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya’daki evi üzerine geçirdiği iddiasıyla tapu iptal davası açtı. 

Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi'nde tapu sevinci!

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 204 hak sahibi tapularına kavuştu.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Antalya Konyaaltı'nda emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Antalya'ya bağlı Konyaaltı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

antalya 2b tapu Haberi

antalya 2b tapu


Kepez'de, 2-B probleminin çözümüyle yeni bir dönem başlıyor. Probleminin çözümüyle 2B'nin olduğu mahallelerde imarlı parsellerde tapu verilebilir hale geldi. İlk olarak Erenköy, Esentepe ve Çamlıbel'de 1200 kişiye tapu verilecek Tapunun önündeki engel kalktı. Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısı da 19 Nisan 2012'de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı. Böylece, Kepez'de özellikle su kanalının kuzeyinde bulunan, gecekondu yapılaşmasının olduğu, kalıcı yatırımların yapılamadığı 100 binden fazla kişinin yaşadığı mahallelerde 31 yıldır yaşanan tapu problemi tarihe karıştı. 2B aynı zamanda imarlı parsellerde tapu tahsisi yapılmasının önünde önemli bir engeldi. 


Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde, 2B'den dolayı imarlı parsellerde tapu çalışması yapılamamıştı. 


Üç mahallede 1200 kişiye tapu...