28 / 03 / 2024

antalya dokuma fabrikası arazisi ne olacak

antalya dokuma fabrikası arazisi ne olacak

Antalya Kent İzleme Platformu Antalya Dokuma Fabrikası alanı ile ilgili açıklama yaptı. Dokuma Fabrikası alanı için fikir projesi yarışması yapılması planlanıyor..

Dokuma arazisinin ne olacağına Antalyalılar karar verecek!

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma arazisindeki ticari alanda ne yapılacağına hukuki süreç tamamlandıktan sonra Antalyalılarla birlikte karar vereceklerini söyledi . Tütüncü, STK temsilcilerinin Dokuma ile ilgili önerilerini aldı.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Kepez Dokuma Fabrikası Cami hizmete açıldı!

Antalya Kepez Dokumapark'ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Cami hizmete açldı.

AGT’den Antalya'ya 130 milyon Euro’luk yatırım!

AGT Ağaç Sanayi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 120 milyon Euro'luk yatırımla Antalya'da ikinci fabrikasını açacak..

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş., ekonomik açıdan zor günlerin yaşandığı dönemde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 120 milyon Euro yatırımla ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Firma, yılsonuna kadar 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.

Kepez Dokuma arazisi müzeler kampüsü oluyor!

KEPEZ Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini, 5 ayrı müze ve bilim merkezi projeleriyle müzeler kampüsü haline getiriyor.

Antalya Dokuma'ya kimse dokunamayacak!

Başkan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası’nın, Antalya’ya kazandırılmasını, Kepez Belediyesi Meclis üyelerinin şeref madalyası bir işi olarak nitelendirdi.

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Kepez Dokuma'nın yolları açılıyor!

Kepez Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini sosyal yaşam merkezi haline getirecek alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Hakan Tütüncü: Kimse Dokuma'ya dokunamaz!

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanına ilişkin koruma imar planının Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçtiğini belirterek, "Artık feriştahı gelse Dokuma'ya dokunamaz" dedi.

Antalya Anteks Dokuma Fabrikası icradan satışa çıktı!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya Döşemealtı'nda bulunan Anteks Dokuma ve Terbiye Fabrikası ve arsasını satışa çıkardı. İhalesi 10 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 80 milyon 862 bin 300 TL olarak belirlendi.

Kepez Dokuma'daki tescillenen yapılar korunacak!

Taşınmaz kültür varlığı ilan edilen Dokuma Fabrikası Alanı içinde tescillenen yapılar ve alanlar imar planlarına da işlenerek tam korunacak.

antalya dokuma fabrikası arazisi ne olacak Haberi

antalya dokuma fabrikası arazisi ne olacak

Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP) adına açıklama yapan Avukat Mustafa Şahin, Kepez Belediye Meclisi’nin, Dokuma Fabrikası alanı için fikir projesi yarışmasını uygulamadan önce imar planı yapma yetkisini kullanarak Dokuma çevresindeki 7 mahalledeki kişi başına düşen aktif alan yeşil alan miktarını 1 metrekarenin üzerine çıkarabilmek için 488 dönümlük alanının tamamına kent parkı fonksiyonu getirmesi gerektiğini bildirdi. Şahin, Kepez Belediye Meclisi’nin, Dokuma Fabrikası alanı için gerçekleştirilecek fikir projesi arayışını Pil Fabrikası kampus alanını da kapsayacak şekilde genişletmesini teklif etti.



YANITLANMASI ZORUNLU OLAN SORULAR



Antalya Kent İzleme Platformu adına yazılı bir açıklama yapan Avukat Mustafa Şahin, Kepez Belediyesi’nin, 488 dönümlük Dokuma Fabrikası arazisinin 238 dönümlük kampus kısmında yapacaklarına dair bir fikir projesi yarışması düzenlemeye hazırlandığını bildirerek, “Dokuma için fikir projesi yarışması düzenlenecek olması, eski...