29 / 03 / 2024

Antalya EXPO Kulesi ihale sonucu

Antalya EXPO Kulesi ihale sonucu

EXPO 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyl

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

EXPO 2016 düğün salonuna mı çevrildi?

Antalya Aksu'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen EXPO 2016’nın düğün salonuna çevrildiği iddia edildi.

Antalya saat kulesine kubbe yapılacak!

Antalya'nın en önemli sembollerinden biri olan Saat Kulesi'nin tepesinde, 1940'lı yıllara kadar kubbe olduğu ortaya çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, üzerine sonradan yapılan taşları kaldırarak, Saat Kulesi'ne kubbe yapacak.

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da Antalya'da açılacak!

Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), 14 Kasım'da Antalya Expo Center'de kapılarını açacak.

Antalya saat kulesi kubbesine kavuşuyor!

Antalya'nın simge eserleri arasında yer alan tarihi saat kulesinin üzerindeki mazgal görünümlü dendanlar sökülerek yerine aslına uygun kubbe yapılacak.

Antalya'da 400 yıllık tarihi cami restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde, kentin simgelerinden Saat Kulesi’nin hemen yanında yer alan Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı..

Antalya projeleri Katar'da görücüye çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği projeler, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "EXPO Turkey By Qatar 2018 Fuarı"nda tanıtıldı. 

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı açılıyor!

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim'de başlayacak. Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı açılıyor.

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri Fuarı 4 Ekim'de Antalya'da!

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim tarihinde Antalya’da başlıyor. Fuarın lansmanı Ankara’da yapıldı.

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı 4-7 Ekim'de!

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim'de başlayacak. Fuar 7 Ekim'e kadar devam edecek.

Antalya EXPO Kulesi ihale sonucu Haberi

Antalya EXPO Kulesi ihale sonucu


EXPO Kulesi için açılan proje yarışmasında 127 şartname alınmış, 52 mimari proje raportörlüğe teslim edilmişti. Seçici kurul TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nur Çağlar başkanlığında mimar Osman Aydın, İnşaat Yüksek Mühendisi Nejat Bayülke, mimar Halime Özsüt Şenol ve mimar Işıl Farukoğlu’ndan oluşmuş, Serdar Kızıltaş ile Melike Atay’ın projesi birinci olmuştu.

Aksu ilçesindeki EXPO 2016 sergi alanında yapılacak olan kule için çalışmalara başlandı. EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, “EXPO Kulesi’nin yapım ile ilgili ihale yapıldı, sözleşme sonuçlandı. 4 Haziran itibariyle yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Şu anda hafriyat çalışmaları yapılıyor. Haziran ayının ortasında kulenin temeli atılacak ve Şubat 2016 sonuna kadar kulemiz tamamlanmış olacak”...