16 / 04 / 2024

antalya hes inşaatı

antalya hes inşaatı

Danıştay, Antalya’da inşaatına başlanan HES’e ilişkin ‘ÇED gerekli değildir’ kararının sadece kaymakamlık panosunda asılmasını yeterli bulmadı. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu. Gençler köyü, yaklaşık 2 yıldır HES’lere karşı mücadele ediyor.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Crystal Daisy Turizm Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor! Antalya'ya 3 yıldızlı yeni otel geliyor!

Crystal Daisy Turizm Konaklama Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor. Antalya Serik'te hayata geçirilecek olan proje 233 milyon 930 bin TL'ye mal olacak.

Antalya Selinus İnşaat işçi alacak 

İŞKUR, Antalya Selinus İnşaat'ın geçici olarak 6 işçi alacağını duyurdu. İlana göre son başvuru tarihi 29 Mayıs 2022 olacak.

Antalya Şehir Hastanesi inşaatında son durum ne?

Antalya Kepez'de inşa edilen şehir hastanesinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor.

Antalya'da 139.8 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de 139 milyon 799 bin 143 TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Antalya Kepez Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde inşaat hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepez'de inşaatına başlanan Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor...

Antalya Manavgat'ta inşaat kazası: 1 ölü!

Antalya Manavgat'ta çalıştığı inşaatın 3'üncü katından düşen işçi yaşamını yitirdi. Pars'ın cenazesi otopsi için Manavgat Devlet Hastanesi'nin morguna alındı.

Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaat ihalesi meclis gündeminde!

Antalya Şehir Hastanesi inşaat ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Serik Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Antalya'nın Serik ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yüklenici firmaya inşa ettirilecek olan Millet Bahçesinin inşaatına başlandı.

Antalya Korkutelili inşaatçılar iş yeri denetiminde!

Antalya Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ülkü, ilçede bulunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı!

Sağlık Bakanlığı'nca Kepez'de yapılması planlanan 1078 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaatına start verildi.

Antalya Demre Sanayi Sitesi'nin inşaatı yeniden başladı! 

Antalya Demre Belediyesi'nce Beymelek Mahallesi'nde inşa edilen Yeni Demre Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı!

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı. Alanda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kullandığı yapının korunacak ve yeni eklemelerle tek katta bin 785 metrekarelik bir kreş yapılacak.

antalya hes inşaatı Haberi

antalya hes inşaatı

Antalya’da, Manavgat’ın idari sınırları içinde yer alan fakat kentin Konya’ya uzanan noktasında bulunan Akseki ilçesi sınırındaki Gençler köyü, yaklaşık 2 yıldır HES’lere karşı mücadele ediyor.


Gençler köyünün içinden geçen Kapuz Çayı ya da Çenger Deresi üzerinde projelendirilen Çenger 1-2-3 olmak üzere üç HES projesi bulunuyor.


2011’de dava açıldı

Antalya Valiliği ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, ’Çenger 1-2-3 regülatörleri ve hidroelektrik santralleri’ projesiyle ilgili 18 Aralık 2009 tarihinde, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldı. Karar, 10 gün sonra 28 Aralık günü ilana çıktı. Köylüler ise derelerine yapılacak HES’i, 19 Temmuz 2011 günü yaptıkları bilgi edinme başvurusu kapsamında öğrenebildi. Köylüler, 1 Ağustos 2011’de Valilik ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün yanıtı üzerine Çenger Deresi için ’ÇED gerekli değildir’ kararı alındığı bilgisine ulaştı.

Köylüler Antalya Valiliği’nin...