26 / 04 / 2024

antalya imar planı değişikliği

antalya imar planı değişikliği

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

ÖİB Antalya'daki gayrimenkulün  imar planı onayladı!

Antalya ili Kemer ilçesi Kemer mahallesinde yer alan 283 ada, 8 ve 9 parsellere ilişkin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı.

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.

Afyonkarahisar, Antalya ve Kocaeli 'de imar planı değişikliği yapılacak!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçesi Aliçetinkaya Mahallesi, Antalya Elmalı İlçesi Karyağdı Mahallesi ve Kocaeli Gebze İlçesi, Muallim Köyü'nde imar planı değişikliği yapılacak...

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Olimpos'un imar planı onaylandı! 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos'un imar planı onaylandı. Bölge artık 3. derece sit alanı bölgesi olarak ilan edildi.

Antalya Duraliler Mahallesi imar planı bekliyor!

Antalya’nın hızla gelişen ve değişen mahalleleri arasında yer alan Duraliler imar planı bekliyor...

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Belek imar planı' açıklaması!

Antalya Belek'te yapılan imar planı değişikliği günübirlik alan niteliğindeki arazilerin bir kısmını 3 ayrı otel için yapılaşmaya açtı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Kemer'deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan bir imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alanya'da 1/1000 imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliğyle karar verilen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü zorluyor.

antalya imar planı değişikliği Haberi

antalya imar planı değişikliği

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Mahallesi'nde bulunan bir arazinin, otel yapılmak üzere İmar Planı değişikliği yapılarak vatandaşın elinden alındığını ifade etti.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Bahşi, mahkemenin iptal kararına rağmen vatandaşın arazisine el konulduğunu dile getirerek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a soru önergesi sunan Bahşi şöyle konuştu:

-Göynük Mahallesi'nde 2 adet beş yıldızlı otelin arasında bulunan ve portakal ağaçlarının bulunduğu 2B alanı, Bakanlığınızca imar değişikli yapılarak otel tahsis alanına çevrilmiştir.

-Alanda uzun yıllardır yaşayan ve işyerleri bulunan aile yapılan değişikliklere itiraz ederek mahkemeye başvurmuş ve inceleme sonrası imar planları iptal etmiştir.

-Ancak karara rağmen aileye, alanının boşaltması için Kemer Kaymakamlığı'nca tahliye yazısı gönderilmiştir. Mahkeme, imar ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak...