20 / 04 / 2024

antalya imar planları

antalya imar planları

Antalya’nın hızla gelişen ve değişen mahalleleri arasında yer alan Duraliler imar planı bekliyor...

Muhittin Böcek: Kırsala imar planı gelecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın planlı bir kent olacağını dile getirerek, "Kırsala imar gelecek, sosyal hayat gelişecek" dedi.

Antalya'da imar planları konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Denetim komisyonu üyelerinin seçildiği mecliste, Muratpaşa Meclisi’nden gelen Konserve Koyu ile ilgili imar planı değişikliği reddedildi.

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.

Antalya Çalkaya'da imar planları askıda!

Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki Çalkaya bölgesinin 30 yıllık gelen mülkiyet sorunu çözülüyor. 

Antalya Karayolları arazisi çekim merkezi olacak!

Alanya’da turizmciler ve muhtarlarla bir araya gelerek sorunları dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 256 milyonluk alt yapı yatırımı yaparken, kent geneline yapılan yatırımın ise 764 milyon lira olduğunu söyledi. 

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Antalya'nın imar planları!

Antalya’yı Antalya yapan güzelliklerinden birisi olan falezlerin üzerine kenti götürmemek gerekirdi. Şimdi oralara apartmanlar doldu ve son derece de kötü oldu.

Antalya'da su baskınlarına karşı plan!

Antalya'da su baskınlarına karşı plan yapılyıor. ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sağanak yağışlarda su baskınlarına karşı 'Yağmur Suyu Drenajı Master Plan' çalışmalarına başladı. Planlama, Antalya'nın 2025 yılı hedef alınarak yapılacak.

Sarısu Deresi ıslah için izin bekliyor!

Antalya bölgesinde yaşanan şiddetli yağmur ve hızı saatte 155 km bulan fırtına nedeniyle Kemer'de bu olumsuz hava koşullarının etkilediği tek yer Ulupınar Mahallesi Çıralı mevki oldu.

Mustafa Akaydın: İmar planlarını halkla yaptık!

Antalya' da bulunan Kepezaltı ve Santral Mahallesi' nde yakın zamanda tapuların dağıtılacağını söyleyen BaşkanMustafa Akaydın, ' Biz bu planları yaparken vatandaşlarımızla birlikte yaptık ' dedi...

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Kemer'in yeni imar planları onaylandı! 

Antalya Kemer Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında ilçenin yeni imar planları belediye encümeninde onaylandı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü toplanıyor!

Antalya Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü 13 Temmuz Cumartesi saat 10.00'da toplanıyor.

Demre için yeni imar planları hazırlanıyor!

Antalya'da yeni imar planları için çalışmalar hızla devam ediyor. Demre için yeni imar planları hazırlanıyor.

Alanya Dinek ve Fığla'nın imar planları onaylandı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Fığla ve Dinek Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

antalya imar planları Haberi

antalya imar planları


Sonhaber yazarı Ömer Yetgin bugünkü yazısında Antalya Duraliler imar planını kaleme aldı. İşte Yetgin'in o yazısı...

Antalya’nın hızla gelişen ve değişen mahallelerinden birisi Duraliler mahallesi… Özellikle Batı Çevre Yolu’nun açılması ile birlikte önemi daha da artan mahallenin yıllardan beri süregelen kronik sorunları var.

Bu sorunların başında bazı alt yapı çalışmalarının tamamlanamamış olması, sosyal donatı alanları eksikliği ve kapalı semt pazarının olmaması başta geliyor.

Bunun yanında imar planlaması da yıllardan beri ‘’bekleyen’’ sorunlar.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  Duraliler mahallesi ile ilgili önemli bir çalışma yaptı.

Şöyle ki; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerini de dikkate alarak yeniden planladı.

Duraliler’de modern ve sağlıklı bir kentleşmeye imkan veren imar planı Büyükşehir  Belediyesi Meclisi tarafından...