26 / 04 / 2024

Antalya karayolu alt geçit inşaatı

Antalya karayolu alt geçit inşaatı

Büyük İskender'in geçemediği, Korkuteli-Antalya karayolu nedeniyle 1950'lerde yıkılan surlar yeniden inşa edilip, birleştirilecek. Karayolu ise surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak.

Sirius Modern'de teslimler Haziran 2024'te!

Pınarlar Grup tarafından Antalya Aksu Altıntaş bölgesinde yükselen Sirius Modern projesinde teslimlerin Haziran 2024'te yapılması planlanıyor.

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirvesinin ardından ufukta henüz barış olmadığı için piyasalar tersine döndü. Altının ons fiyatı 1.976 dolardan 2000 doların üzerine çıktı. Dolar 15 lira seviyesine yükselirken Avrupa borsalarında kayıplar yüzde 2'yi aştı...

TOKİ Antalya Manavgat alt gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Antalya Manavgat alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Antalya Manavgat alt gelir başvuruları 7 Ocak'ta sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya Manavgat alt gelir grubu başvuruları 7 Ocak 2022 tarihinde sona eriyor.

TOKİ Antalya Manavgat başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Antalya Manavgat alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, konut sektörünü ve Antalya'daki konut talebini değerlendirdi. Sert, Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çekti.

Sur Yapı Antalya 'Altın Örümcek'ten ödül aldı!

Altın Örümcek Web Ödülleri’nde bu yıl Sur Yapı Antalya Projesi, değerlendirildiği “Gayrimenkul ve Yaşam Merkezleri” kategorisinde ödüle layık görüldü. 

Antalya'da çöken tavan kalıbının altında kalan inşaat işçileri yaralandı!

Antalya Serik'te kongre ve kültür merkezi inşaatının çöken tavan kalıplarının altında kalması sonucunda yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

Antalyaspor Kulübü, işletmelerden kira almayacak!

Antalyaspor Kulübü Derneği yönetimi, Antalya Stadyumu altındaki işletmelerden iki aylık kira almayacağını duyurdu…

Korkuteli-Antalya karayolu surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak!

Büyük İskender'in geçemediği, Korkuteli-Antalya karayolu nedeniyle 1950'lerde yıkılan surlar yeniden inşa edilip, birleştirilecek. Karayolu ise surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak.

Antalya Termessos Antik Kenti'nin surları yeniden inşa ediliyor!

Antalya Termessos Antik Kenti'nin, Korkuteli  Antalya Karayolu nedeniyle 1950 yılında yıkılan surları, yeniden inşa edilecek...

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Antalya Altınova'da 35 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısı gerçekleşti. 35 yıllık imar sorununun çözüldüğü Altınova'da 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Antalya karayolu alt geçit inşaatı Haberi

Antalya karayolu alt geçit inşaatı

Antalya kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta, bin 665 metre yükseklikteki Güllük Dağı'nın tepesinde kurulu olan ver Büyük İskender'in fethedemediği kent olarak bilinen Termessos Antik Kenti'nde, birinci etabı tamamlanan kale surlarının proje ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

2 bin yıl 300 yıllık tarihi yol

Yeni Şafak Gazetesi’nde yer alan habere göre; Vali Münir Karaloğlu'nun talimatıyla, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB) Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından, Antalya Müze Müdürlüğü, Antalya Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu gibi kurumların iş birliğiyle süren kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında 2 bin 300 yıllık tarihi surların birleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

3 bine yakın taş kullanıldı

Antik kentin kuzey batısındaki surların 3 boyutlu haritası çıkartılarak, bölgedeki 3 bine yakın taş tek tek numaralandırılıp 3 boyutlu tarandıktan sonra aslına uygun örülen surların...